Forside Artikler "Han er jo Israels Konge!"
"Han er jo Israels Konge!" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 09. oktober 2009 17:43

Denne proklamation (Mt. 27:42) var ment som en hån, men var og er dog sandheden.  Det, de jødiske teologer reelt mente, var at Han ikke er nogen Konge, sålænge Han hænger på et kors, ydmyget, til spot og spe, lignende alt andet end en konge.

Sådan omtrent læste jeg for nogle år siden, at også den jødiske overrabbiner i København, Bent Lexner, argumenterede.  Jesus levede efter hans opfattelse og jødiske teologi ikke op til nogen ydre Messias-værdighed.

Det Israel, vi elsker og ser for os i lyset af Guds ord, er ikke det nuværende, sekulære land, men et messiansk Israel med Jesus Kristus som kongernes Konge og herrernes Herre, hvor Jerusalem i sandhed skal være ”den store Konges by” (Mt. 5:35).  Men det er endnu fremtid.

Allerede nu regerer Han i de troendes hjerter.  Når nationerne har løbet linen ud, får Han det sidste ord, hvor Hans kongedømme vil blive synligt for alle.

Jeg hørte om en skotte, der for mange år siden blev omvendt.  I sit hjem ville han bede med sin kone, men manglede ord.  Så kom han i tanke om, hvad de plejede at råbe, når Englands konge drog gennem hans by:  ”Konge leve!”  Og den nyomvendte råbte nu ud af et glad hjerte:  ”Leve kong Jesus!”

Han er helt på linie med apostlen Paulus, som i virkeligheden siger det samme:  ”Men evighedernes Konge, den uforkrænkelige, usynlige, eneste Gud være ære og pris i evighedernes evigheder! Amen!”  (1. Tim. 1:17).  Apostlen bryder ud i denne lovprisning på samme baggrund som skottens:  Taknemlighed over at have fundet frelse, nåde og barmhjertighed i Kristus Jesus som den (i egne øjne) håbløse synder, han var. 

Jeg hørte engang forhenv. overrabbiner Bent Melchior nævne i et foredrag de adskillige panelmøder, han gennem tiderne har haft med andre religiøse ledere, som alle skulle få lov at ytre sig.  Han fandt disse samvær nok så tamme og kedelige.  De sagde alle det samme, stort set, sagde han.  Noget om kærlighed, sameksistens, tolerance, etc.  Jeg hørte ham ligesom sige mellem linierne:  ”Jeg savner noget mere end det!”  Men dette ”mere” er et selvoplevet vidnesbyrd om frelsen i Jesus Kristus altid.  Noget a la skottens.  Og apostlens.  Og dit og mit vidnesbyrd, så sandt det er selvoplevet og ægte.

-jn-

14.2.09

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)