Forside Artikler Idag er det Amerikas fødselsdag...
Idag er det Amerikas fødselsdag... Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 04. Juli 2016 05:27


...  "The Independence Day", uafhængighedsdagen - Tillykke USA!

De fleste derovre véd for lidt herom.  Og dog!  Ethvert barn véd, at de 13 vandrette striber i banneret symboliserer de 13 kolonier, som blev begyndelsen til De Forenede Stater i 1776.

En af af USA´s fædre Patrick Henry udtalte:  "Denne nation bygger ikke på religion eller kristendom, men på evangeliet om Jesus Kristus", som er mit yndlingscitat, når jeg taler med  folk derovre.  For det er en fin anledning til at vidne om vor Frelser.

USA har ikke nogen grundlovsparagraf, der  m. en "paragraf 4" favoriserer en bestemt kirke som "folkekirke".  Stat og kirke er adskilt, hvad mange derovre, ej mindst ateisterne, har fået galt i halsen.  Adskillelsen betyder nemlig ikke, at stat og Kristi evangelium er adskilt.  Nationens fædre ønskede fra starten, at Bibelen kom i højsædet i skolerne, at evangeliet blev forkyndt, og at der blev både bedt og sunget morgensang.

Der agiteredes ikke for nogen bestemt national- eller folkekirke, men enhver ny præsident, der tages i ed, skal stadig gøre det med hånden på George Washingtons gamle Bibel indfor Guds hellige ansigt.

USA er idag ikke som for 240 år siden.  Dets kristendom krakelerer overalt.  Hvis folket iår vælger Hillary Clinton som præsident (hvad noget tyder på), vælger de en leder, som uden at rødme marcherer med i de homoseksuelles vederstyggelige optog.  Deres nuv. præsident udnævnte bevidst en prominent homoseksuel kendis som ambassadør i DK.

Men så meget mere er der grund til at hejse korsets flag og folde det ud, hvor vi kan.  Endnu er der frihed til det uden at noget "religiøst politi" arresterer os (som fx i Saudi Arabien).   Uafhængighedsdagen er stadig en anledning for det Kristi evangelium,  Patric Henry ønskede, at USA skulle bygge på.  Vi har samme frihed i DK.

Men hvor længe?

4.7.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)