Forside Artikler Darwin eller Gud?
Darwin eller Gud? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 09. oktober 2009 17:38



”Dårerne siger i hjertet:  ”Der er ingen Gud!”  (Psa. 53:1)

I 200 året for Darwins fødsel tudes ørene igen fulde med evolutionslæren som den absolutte,  videnskabelige sandhed.  Dawinisme og neo-darwinisme kanoniseres som lyset, der skal fortrænge det middelalderlige mørke, vi stakkels ”kreationister” (skabelsestroende) er indhyllet i.  Og den får ikke for lidt.

Evolutionslæren er ateisternes grundvold.  I den offentlige debat hvæser ateisterne sig hæse ad min åh så ”naive” tro på den evige, selvopholdende, almægtige, suveræne Gud, hvilket dog ikke forstyrrer min nattesøvn.  Tværtimod tillader jeg mig den luksus at le ad dem ligesom Gud gør fra sin Trone.  Psa. 2:4.

Men jeg ikke blot ler, mit hjerte fryder sig over denne Gud, som ikke blot skabte verden ved sit ord (Hebr. 11:3) – ”Han talte, så skete det, Han bød, så stod det der!”  Psa. 33:9 – men som også ved evangeliets ord formåede - ligeså mirakuløst og suverænt – at gøre mig til en ny skabning i Kristus Jesus!

Enhver, som kan bevidne dette mirakel i sit eget liv, har ingen problemer med at tilbede både skabningens og ny-skabningens Herre som underets evige Gud.

Hvor lang tid ta´r det for Gud at skabe noget af ingenting?  Ikke længere tid end det ta´r Ham at tale sit ord, at befale og at byde.  Hvor længe var Herren om at gøre vand til den bedste årgangsvin?  Du kender selv svaret.  En ”videnskabelig” vinkender ville have sagt:  Umuligt!  Det er jo en gammel, vellagret årgangsvin!

Tror du ikke, Gud kunne gøre det samme med Himlen og jorden og alt liv i al dets mangfoldighed?  Og endda gøre det med en vis portion befriende humor til undrende irritation for den ”videnskabelige” ateisme?  Og ligeledes kan Han på et splitsekund frelse et vantro menneske og gøre det til en lykkelig tilbeder!

En mand i min familie fornægter jomfrufødslen.  Han sagde til mig:  ”Jeg tror ikke, det gik sådan til, selvom Gud naturligvis kunne gøre det, hvis Han ville.”  Men det var jo det, Han ville!  Og sådan fremstod verdens eneste Frelser og universests Konge som både Gud og menneske, - som det inkarnerede Under!

Måtte denne hilsen stimulere din glæde i underets Gud og smag på Hans sandheds ord.  Der findes heldigvis troende videnskabsfolk verden over, som har fravalgt ateismens dårskab og dyrker deres ædle videnskab i lyset af Guds ord.  Tragedien i den bekendende, kristne menighed alle vegne er den svigtende interesse for netop Guds ord til fordel for en ofte luftig og sentimental religiøsitet el. kulturkristendom uden bæredygtighed, når det virkelig gælder.

Men forankringen i Kristi evangeliums nyskabende ord bærer igennem liv og død og underlægger sig – ja, leende og frimodigt! – den ynkelige darwinism.

-jn-

10.2.09

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)