Forside Artikler En syg mands tale?
En syg mands tale? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 27. maj 2016 07:25


Flere venner i ind- og udland har "deltagende" spurgt mig, om jeg er alvorlig syg, siden jeg i prosa og poesi beskæftiger mig meget med evigheden.
Nej, jeg er ikke syg, selvom jeg idag mere, end da jeg var ung, er bevidst om den legemlige nedbrydningsproces, som jeg ikke mere "skøjter" let henover, og som gør apostlens apostlens ord om, at "vort ydre menneske går til grunde" (2. Kor. 4:16) stadig mere aktuelle og relevante.

Men, håber jeg,  på en sund, ikke-sygelig måde.  Stadig oplever jeg ved Guds nåde sammen med andre skrøbelige venner, at "vort indre menneske fornyes dag for dag"  (igen 2. Kor. 4:16), således at tyngden hver ny  dag er oplevelsen af det aldrig visnende Guds ords fornyelse.

Det er bibelsk at "tælle vore dage", men med samme glade undertone af  som i Sl. 73:24:  "Du leder mig med dit råd og tager mig siden bort i herlighed!"  Det Kristus-troende menneske har den livssandhed fælles med ikke-troende, nemlig at vi med sikkerhed kan tale om et "siden" eller som det hedder på engelsk et "hereafter" - et "herefter".

For den troende er dette "herefter" lig med "herlighed", (Sl. 73:24), medens det for den ugudelige vil være et "herefter" til Guds retfærdige dom og til en mørk evighed uden Gud, som den ugudelige allerede her på jorden valgte skulle være uden Ham.  "Den Bog vil vi ikke have i vort hjem", sagde  en af gamle Jørgen Th. ´s smukke døtre en juleaften, da han som julegave til en veninde havde lagt en fin ny Bibel under træet.

Samme gamle mand (90) taler ikke "sygeligt" om sin evt. snarlige bortgang.  Han taler nærmest lattermild og muntert om måske at vågne op i evigheden, når han lukker sine trætte øjne om aftenen.

Nej, vi taler lige så befriet om evigheden som nævnte gamle mand og  Paulus og mange, mange med ham.  Min kære morfars sidste dødsleje- ord var:  "Det er lys bagved, der er lys i midten, og der er lys forude!"

Men i den tid, vi  endnu har igen, ønsker vi med evighedens alvor at pege på den evige frelse i Kristus overfor en fortabt verden i vor samtid.

27.5.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)