Forside Artikler Nogle aktuelle misforståelser vedr.menigheden
Nogle aktuelle misforståelser vedr.menigheden Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 17. maj 2016 07:18


Som bekendt er "menighed" (kirke) oversat fra det græske "ekklesia", som den svenske Bibel mere korrekt har oversat med "församling".

Det lille forholdsord "ek" betyder "ud af", og det er rimeligt i ordet "ekklesia"at se en blodkøbt forsamling, kaldt ud af verden som Kristi ejendom (Ap.G. 20:28), som ikke er nogen bygning, organisation,  ydre "establishment", et pavedømme el. (endnu mindre) et statsapparat.

Men, ak, folkekirken er et sådant statsapparat, hvis gudstjenesteordning fra A-Z, dvs. fra ritualer til præstekjole, er underlagt lovgivningen.  Bryder statskirkepræsten den mindste regel, risikerer han/hun en "sag", der kan ende med fyring. Det har der været flere graverende eksemler på.

Folkekirken er ikke den "ekklesia" (menighed), Han købte med sit blod.  Den er et "evangelisk-luthersk" statsstyre, der formelt påberåber sig et kristent regeringsgrundlag, men som reelt ingen plads har for Kristus.

Når statsreligionen dekreterer homovielser, er det forkert at sige, at "den er trængt ind på menighedens område" i strid med Grundlovens paragraf 4, der handler om statsstøtte til folkekirken, - nej den er blot statens forlængede arm, der praktiserer tidsåndens (ikke Bibelens) troslære.

Homoloven kan ikke og vil aldrig kunne trænge ind på "ekklesias" område.    Den menighed, som tilhører menighedens Herre, Jesus Kristus, er i Guds øjne og ifg. apostlenes lære "en ren jomfru for Kristus" (2.Kor. 11:2).  Noget andet er, at vi kan som kristne besmittes af denne verden, hvad der er frafaldets store svøbe specielt i den vestlige verden, inkl DK.

Indenfor både folke- og frikirke el. udenfor begge dele findes kristne, som er en del af "ekklesia" - de er kirken i kirken, uanset hvad navn denne  har.  Men troende mennesker, som er oplyst af Bibelens lære om menigheden ("ekklesia") fremholder ufortøvent deres enhed i Kristus.  Denne Åndens enhed skal vi ikke organisatorisk frembringe, - den findes allerede!  Vi skal derimod ifg. Ef 4:3 stræbe efter at "bevare Åndens enhed i fredens bånd." Thi enheden blev en vidunderlig realitet på pinsedagen og er stadig intakt.

17.5.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)