Forside Artikler "God Himmelfart!"
"God Himmelfart!" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 05. maj 2016 05:00


Før i tiden  kunne man  ved lukketid, dagen før Kr. Himmelfartsdag, spøgefuldt  ønske hinanden "God himmelfart!" på samme måde, som man op til weekenden ønsker hinanden "God weekend"!

Ingen drømmer om idag at gå i kirke og høre om Kristi himmelfart, som det i  en fjern fortid ellers fra lovgivernes side var tiltænkt.  De fleste præster er vist heller ikke meget for at skulle holde den lovbefalede Kr. Himmelfarts gudstjeneste, men vil som alle andre nok vil helst holde fri.

Men det med "God himmelfart" er for os, ved livets afslutning, en herlig sandhed.  Nogle af os har nu en alder, der bekræfter, at "vort ydre menneske går til grunde"  (2. Kor. 4:16), og at vi snart skal herfra.  Og hvad så? Det véd ingen, siger de fleste, og så er den samtale slut.

"Tal ikke om det, der kommer efter døden", sagde konen til præsten, der skulle begrave hendes mand, "for min mand troede ikke på den slags." Præsten svarede:  "Så venter der din mand en overraskelse!"

Iøvrigt har de ikke ret, som siger, at vi ikke kan vide noget om det, der kommer efter døden.  Bibelen er indenfor de flestes rækkevidde (modsat mange steder i verden) og den siger:  "Det er menneskets lod een gang at dø og derefter dømmes"  (Hebr. 9:27).  Der kommer altså et "derefter".

"Jo, jo", siger nogle overlegent, "men Bibelen er kun en bog, og hvem véd, om den taler sandt?  Ikke engang mange præster tror 100% på Bibelen!"

Men det skal komme an på en prøve.  Bibelen var også for mig ligegyldig, indtil jeg en dag hørte Kristus forkyndt med en sådan kraft og overbevisning, at jeg måtte høre mere.  Det drev mig til Bibelen for første gang i mit liv.  Da fandt den gode Hyrde sit fortabte får og har ikke sluppet mig siden.  Det er nu min "mission" er at give videre, hvad jeg selv frit modtog, nemlig frelsen i Jesus Kristus.  Da bliver det med "himmelfarten" mere end en munter, kammeratlig spøg, men en herlig realitet!

Som skrevet står:  "Så er vi ved godt mod og vil hellere vandre bort fra legemet og komme hjem til Herren!"  (2. Kor. 5:8).  Hvilken himmelfart!

5.5.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)