Forside Artikler " I er rigtige æggeblommekristne!"
" I er rigtige æggeblommekristne!" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 21. april 2016 11:08



En ung mand, som fra et vildt liv var kommet til tro på Jesus og "ind i varmen" hos fromme kristne, som han lyttede til med en følelse af ikke rigtigt at høre til i selskabet, sagde:  "I er rigtige æggeblommekristne!"  måske vemodig over ikke at være lige så vellykket.

En god ven af mig fra et hjem med en brutal far, indbød sine nye, kristne venner hjem.  Hans velbjærgede venner så ind i en uvant verden.  En bemærkede:  "Ja, nu sesr jeg, hvad man er blevet skånet for!"  For mig lød det "æggeblommeagtigt" (læs: selvretfærdigt).

Jeg selv fik ikke nogen æggeblomme-opvækst.  Som jeg nu for første gang læser min mors dagbog, skrevet som breve til hendes tre små børn i 1938,  accentueredes påny min baggrund.  Jeg misundte kammeraternes hjem.

Jeg havde for en tid siden den glæde at have en jævnaldrende  ungdomsven og forretningsmand som taler i vort hjem, hvor han fortalte om sin lykkelige barndom og omvendelse som  ung.  Jeg misundte lidt  dette "skønhedsmaleri".  Men Gud havde dog sin plan med mig.

Jeg føler det ikke formålstjentligt at gå i detailler om fortiden, men hvad jeg må fortælle er, at det var i denne "suppedas", at jeg blev fundet af Ham, der siger, at Han er kommet for at søge og frelse det fortabte Luk. 19:10.  Og et sådant fortabt tilfælde og håbløs synder var jeg.

Idag fortæller jeg helst den korte udgave af min omvendelseshistorie, nemlig at jeg blev fundet af de fortabtes Frelser med eet formål, nemlig  at jeg skal sige til andre fortabte, jeg møder:  "Han fandt mig for at jeg skal sige:  Han vil også finde dig, hvis du vil lade dig finde af Ham!"

Jeg trættes ofte af "vidnesbyrd" med mega lange livshistorier uden  dog at forklejne disse.  Men uanset hvad, det personlige, selvoplevede vidnesbyrd overfor verden kommer vi ikke uden om.  Vi må kunne sige som Paulus:  "Det skete!"  (Ap.G. 22:6)-  , det vidnesbyrd fik en stor plads i hans liv og breve.  Se selv efter!  Lad det heller ikke mangle i dit liv!

Zak. 3:2 er bl.a. lige mig:  "Er denne ikke en brand, som er reddet ud af ilden?" - nemlig for at jeg selv  skal sættes i brand for Kristi evangelium!

21.4.16 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)