Forside Artikler Er Jesus Gud?
Er Jesus Gud? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 15. april 2016 07:11


Er Jesus Gud?

I vor ugtl. bibelsamtale er gamle Jørgen (90) og jeg nu i Joh. 8 og lyttede dér til den mest uforsonlige konfrontation mellem Jesus og  gejstligheden.  Vi  beder altid om Helligåndens bistand til Hans lys over ordet.

Vi så, hvor skarpt linjerne blev trukket op mellem de 2 parter.  De kunne jo ikke benægte, at det var Jesus, de angreb, men afviste den sandhed om Ham, som kød og blod, uanset teologi og intellekt, ikke kan klare. For det må åbenbares ovenfra, som Herren sagde til Peter: "Det har kød og blod ikke åbenbaret dig, men min Fader, som er i Himlene", Mt. 16:17.

Har du og jeg fået en sådan Åndens oplysning gennem "evangeliet om Hans Søn" (Rom. 1:3).  Hvis ikke, er vi ligeså meget i åndeligt mørke som jøderne og uomvendte religiøse ledere.  "Hvem tror du, du er?" spurgte de ham (v. 53) og insinuerede, at Han var avlet i utugt (se v.41)

Vi to gamle kunne sammen fryde os over Skriftens vidnesbyrd uden nogen teologisk tågesnak.  Hans indgreb i vore liv  kom ikke fra en engel,  en poetisk følelse, stemning el. religiøs ceremoni,  men fra den levende, opstandne Guds evige Søn.  Paulus kalder dette "Hans mægtige indgriben" (Ef. 3:7).  Kan du vidne om det samme el. er du blot religiøs?

Noget kompromis med det religiøse præsteskab var umulig.  Ligesom idag.  Det kulminerede med stenkast mod Jesus, da Han proklamerede sit mægtige "Jeg er!" (v.58).  Jørgen og jeg blev mindet om netop de ord fra 2. Mos. 3:14: "Jeg er!" m. det navn, som kun findes som konsonanter, men som i den engelske bibel er gengivet med "Jehova" (eller Jahve).


Er Jesus da Jehova?  Ja, Han tilhører denne evige guddom:  Faderen, Sønnen og Helligånden.  En syrisk kristen spurgte mig, før han  ville tale med mig:  "Er Jesus Gud?"  Det kunne jeg hjerteligt bekræfte ved at slutte mig til Rom. 9:5: "Han er Kristus over alle ting, Gud højlovet i evighed!"  (Rom. 9:5).  Og: "Han er den sande Gud og det evige Liv!"  (1. Joh. 5:20)
Tilbeder du Ham på samme måde?

15.4.16 - jn 

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)