Forside Artikler Den kommende Antikrist
Den kommende Antikrist Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 09. oktober 2009 13:05



”Mine børn, nu er det de sidste tider, og som I har hørt, at Antikrist kommer, således er der allerede nu mange Antikrister trådt frem…..”  (1. Johs.br. 2:18).

Der har været skrevet meget spekulativt om Antikrist uden bibelsk belæg.  Ordet er i Det Ny Testamente kun nævnt af apostlen Johannes, som siger to ting, nemlig at 1) Antikrist kommer og 2) der allerede nu er mange Antikrister trådt frem.  På både den religiøse og politiske scene har vi haft (og har)mange forløbere for denne kommende, demagogiske supermand.

Ordet ”Antikrist” kan betyde 2 ting, eftersom det græske ord ”anti” kan betyde både ”mod” og ”i stedet for”.  Antikrist kan således betyde både en person, som er mod Kristus og en, der træder i Hans sted.  Begge dele indeholder Hans person.  Johannes omtaler enhver benægter af den salvede Guds Kristus som både løgner og antikrist. 1. Joh. 2:22.  Denne benægtelse kalder han også ”Antikrists ånd” (1. Joh. 4:2-3).

Vi har altså ikke blot med en liberal, Kristus-fornægtende teologi at gøre på et flegmatisk, inellektuelt plan, men en overnaturlig, satanisk åndsmagt.  Jeg har personligt været i berøring med mennesker, som taler  om deres overnaturlige oplevelser, om ”Guds kærlighed”, ja, om deres hyppige tungetale, samtidig med at de forkaster både jomfrufødslen, Jesus som ”Kristus kommen i kødet”, dvs. som Gud i menneskeskikkelse, den hellige Treenighed og den apostolske myndighed. Overrasker det dig?  Det burde det ikke gøre.  Mange sådanne ”antikrister” er trådt frem, men det bliver værre endnu!

Anti-Krist vil  ikke  brøle:  ”Bøh, jeg er Antikrist, den store løgner og forfører”, men fremstå som en samlende, charmerende, veltalende lederskikkelse med TV-tække, der vil indgyde nyt håb, ny forløsning, ny tro, hugge gordiske knuder over, sikre ny verdensorden, gøre enhver  ”køreplan for fred” til skamme, indfri  åndelige længsler og motivere en jublende, gudløs menneskehed til at blive hans efterfølgere.  Han vil karismatisk udstråle alle gode menneskelige egenskaber.

Men… i Guds øjne er han ”dyret”, thi det er om just denne person, Åb. 13 taler.  Han kaldes også  for ”lovløshedens menneske” og ”fortabelsens søn” (1. Tess.2), men herom skal ikke gås i enkeltheder.  Denne lille, summariske betragtning skal blot give dig nogle stikord, som kan give dig lyst til i din Bibel at se efter, om det, jeg her har skrevet, ”forholdt sig således”  (Ap.G. 17:11), så vi – du og jeg - , undervist af Guds ord, kan blive ”vel skikket til al god gerning” (2. Tim. 3:17).

Og denne gode gerning i vor tid, i endens tid, er nu som altid at aflægge et troværigt vidnesbyrd om vor Herre Jesus Kristus som vejen, sandheden og livet.

-jn-

1.2.09

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)