Forside Artikler Når Bibelen bliver til mere end en bog
Når Bibelen bliver til mere end en bog Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 02. februar 2016 03:53


Jo ældre jeg bliver, jo mere går det op for mig, at den bog, vi kalder Bibelen, bøgernes Bog,  i sig selv er en død bog uden Ham , som har  "indblæst" den (2. Tim. 3:16).

Men oplyst af Guds Ånd bliver dens 66  bøger til åndelig opbyggelse og berigelse ikke bare til  "akademisk" viden.  For jo mere jeg er afhængig af Bibelens egentlige Forfatter, jo mere livgivende er Guds ord for mig.

Det er vidunderligt at kunne sige:  "Mig blev dit ord til fryd og hjertens glæde!"  (Jer. 15:16).

En sådan forunderlig "klangbund" indeni mig har jeg ikke altid haft. Engang som uomvendt fandt jeg Bibelen frastødende og intetsigende.

Men da Kristus fandt mig fortabte får, blev Bibelen Bogen. Sådan sagde  forfatteren den døende Sir Walter Scott til en ven:  "Ræk mig bogen!"  Hans ven spurgte:  "Hvilken bog?"  Værelset have jo reoler med tusindvis af bøger.  Men han svarede:  "For mig findes der nu kun een Bog!"

Om jeg tror på hele Bibelen? - Ja, det gør jeg.  På skabelsesberetningen?  Ja, den er vidunderlig at dvæle ved under Åndens lys og vejledning.  Herom vidner også apostlen Paulus:  "Thi Gud, som sagde:  "Af mørke skal lys skinne frem, blev selv et skinnende lys i vore hjerter, for at Guds herlighed på Kristi åsyn må skinne klart!"  2. Kor. 4:6.

Med andre ord:  Han, som skabte alt af ingenting og tændte sit lys i mørket, Han kan også i vort fortabte mørke tænde sit Kristus-lys og gøre os til skinnende lys i en mørk verden.

En schweizisk ikke-kristen kirurg fortæller i en selvbiografi om sine medarbejdere.  En hjælpsom oversygeplejerske var så "korrekt"  på alle måder. Han skriver:  Var hun mon en troende?  Han svarer dog selv på spørgsmålet:  "Nej, det tror jeg ikke, for hun manglede det indre forklarelsens lys, som kendetegner sande troende!"

Ja, sådan virker Guds ord på den, der lader sig omskabe af Kristi evangelium, så hans herlighed kan skinne i et nyt, genfødt liv.-
2.2.16 -

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)