Forside Artikler Hvornår kom Jesus ind i billedet?
Hvornår kom Jesus ind i billedet? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 21. december 2015 09:46


Hvornår kom Jesus ind i billedet?  Ved sin fødsel for godt 2000 år siden?  Nej, da iklædte Han sig kød og blod "og tog bolig iblandt os." Joh. 1:14.

I  Matt.2 læser vi, at præsterne pegede på Betlehem som Hans fødeby iht Mik.5:1, som de åbenbart kunne udenad. Havde de citeret hele bibelordet, ville også disse ord have lydt fra profeten Mika:  "Hans udspring er fra fordum, fra evigheds dage."  Han blev ikke til i evigheden, men var der allerede som del af Treenigheden.

Juletraditionen beskæftiger sig stemningsfuldt og musikalsk med "Jesus-barnet", men at bøje sig for Ham i tilbedelse som de vise mænd fra Østerland i erkendelse af Han er kongernes Konge og herrernes Herre er at få med evigheden at gøre og således selv blive en del af evigheden.

Vi siger ofte om et troende menneske, der udånder, at han/hun går ind i evigheden.  Ja, men i virkeligheden befinder et Kristus-troende menneske sig allerede nu som en "ny skabning i Kristus" (2. Kor. 5:17) i evigheden.   Kierkegaard:  "Vi lever i evigheden, mens vi hører  stueuret slår!"

En ung handelsstuderende blev engang skræmt, da en ældre Guds tjener spurgte ham:  "Unge mand, er De gået over fra døden til livet?" Den ældre mand brugte i virkeligheden blot Jesu egne ord fra Joh. 5:24    Spørgsmålet forfulgte den ung mand dag og nat, indtil det store under også skete i hans liv, at han gennem omvendelse og tro på Kristus gik fra døden til livet - og dermed var evigheden også begyndt for ham.

Fra da af vidnede han for sin "fine", religiøse familie om evighedens virkelighed og talte ofte om livets korthed, dødens vished og evighedens længde ,  og om omvendelsens alvor.  Toner, der så godt som aldrig høres mere.  Men de toner nåede dog ved Guds nåde min unge sjæl, bl.a. gennem nævnte mand, som blev min morfar.  Jeg håber ved Guds nåde at få lov til at række hans fakkel videre til andre i dette liv i taknemlighed over, hvad vor Herre Jesus Kristus har gjort for min fortabte sjæl.

Ja, endnu i dette liv  "... mens vi hører stueuret slår!"

21.12.15 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)