Forside Artikler Lad julen være dit alibi!
Lad julen være dit alibi! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 13. december 2015 06:32


En nær, kristen ven af fremmed etnisk herkomst sagde til mig: "Vi vil ikke holde jul!"  Jeg sagde til ham:  "Jamen, så lad os holde ikke-jul sammen!" 

Men "ikke-jul" betyder ikke, at vi  har berøringsangst for juletraditionen.  Tværtimod tager vi dem på ordet med, at det er Jesu fødselsdag, der om få dage skal fejres med alt, hvad dertil hører.

Vi tager  som sagt "det kristne DK" (indskrevet i regeringsgrundlaget!) alvorligt og vedkender os, at det er Jesus Kristus, vi "fejrer" i vore hjerter (julen er jo "hjerternes fest"!), og at vi med glæde lader den bibeltekst slippe til - ucensureret! - som populært kaldes "juleevangeliet"!

Det er en stor, stor glæde at kunne dele med andre præcis det, som Herrens engel i "juleevangeliet" forkyndte som "en stor glæde for hele folket" (Luk. 2:10), men som snart blev udvidet til "al verden", hvilket gi ´r mig et  "mandat" til at forkynde Kristus for fx nye, fremmede venner. 

Nej,  ikke nødvendigvis fra en højtidelig prædikestol, men måske allerbedst og mest "mundret" i øjenhøjde  som når du præsenterer din bedste ven med ordene:  "Jeg har glædet mig til at I skulle møde..."

Det får hele stuen til at sitre, når den Ven, du præsenterer  hedder Jesus Kristus, især hvis det sker overfor helt fremmede, fx kære venner fra østen, hvor der zoomes ind på spørgsmålet:  "Hvem er Han, som  DK påstår, det fejrer?  Hvor er Han?  Hvad vil Han os?  Er Han blot et navn, et stykke poesi el. et stykke juletræspynt, der hører med til juleriet?

Spar mig gerne for velmenende, men intetsigende julekort, men fortæl mig som din julehilsen, om Kristi kærlighed får dig til at gå imod "the main stream" og være en "mønsterbryder" en opvakt, ung mands udtryk overfor mig igår) og lade den korsfæstede og herliggjorte Jesus Kristus slippe til med den kærlighedens opfindsomhed, som kun Kristi Ånd kan indgyde!  Og lad julen være dit glade, evangeliske alibi!

13.12.15 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)