Forside Artikler På persiske (iranske) præmisser
På persiske (iranske) præmisser Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 07. december 2015 08:10


Da jeg pludselig skulle vidne om Kristus for venskabssøgende iranere, måtte jeg se i øjnene, at nu blæser nok vinden i en anden og måske mere evangelisk retning.

Jeg bad om inspiration til at se, om Persiens (Irans)forunderlige plads i Bibelen muligvis kunne "bruges" som et slags "link" til Kristus!

 "Svaret" kom  hos Daniel under "Darius´, Ahasverus´ (dvs. Xerxes´) søns første regeringsår, han som var af medisk byrd (del af Persiens rige) og var blevet konge over kaldæernes rige (altså Babylon, hvortil Daniel med sit jødiske folk var ført i fangenskab)..."  Dan. 9:1. Jeg var nu i Iran!

I samme kapitel profeteres der om Messias (Kristus)  som "den salvede" =  Messias.  Da fyldtes jeg af en stor, stor glæde, ja, jeg blev rørt til tårer.  Der profeteres om nogle mystiske "årsuger", men også om "forsoning af misgerning" og etablering af "evig retfærdighed" og salvelse af en "Allerhelligste" (Dan. 9:24).  Det passer på Kristus, den salvede.

I v.25 (i en ældgammel Bibel fra 1800-tallet) er "den salvede" direkte oversat med "Messias"!  Løftet om Ham som den kommende "Fyrste" (modsat den antikristelige fyrste, som der også profeteres om) forkyndes fra bøgernes Bog på klassisk, persisk grund!

Hvilket privilegium at kunne fremholde dette i vort hjem.  Her var det "link", jeg søgte, og Luk. 2:11: "Han er Kristus, Herren" lyste op!  Jeg følte en sjælden stor glæde ved evangeliet blandt modtagelige iranere, hvor deres store rige blev inddraget. Jeg er på både dansk og persisk grund!

Men jeg måtte "ydmyge" mig rent sprogligt med et meget, meget enkelt dansk m. tolk. Men det var fint nok.  En gammel ven på 89, som ikke altid har let ved at følge med, havde nu pludselig ingen forståelsesproblemer!
Nogle kristne forsømmer Bibelen, inkl. profeten Daniel som spild af tid.  Er det mon?  Jesus læste Daniel (Mt. 24:5).  Hvad med os, Hans disciple?


7.12.15 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)