Forside Artikler Ud af katolicismens trældom
Ud af katolicismens trældom Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 30. november 2015 16:04


Min bedste ven er min tamilske IT mentor, men han er også en sand bror i Kristus, der personligt tager Guds ord alvorligt.  Vi blev venner for ca. 3½ år siden sammen med hans famlie.  Han gav udtryk for åndelig forståelse med mig og ønskede altid Bibelen i højsædet, når vi var sammen.

Jeg oplevede ham som en ægte "Berøa-kristen" (Ap.G. 17:11), hvor sandhedens Ånd greb ham så meget, at han ikke mere kunne blive i romerkirken, som ellers han og hans kære er vokset op med.  At en katolik får et så radikalt møde med Guds ord er ikke så almindeligt.  Det er  et mirakel, hvorimod vi ser adskillige såkaldte protestanter "konvertere".

Jeg kan ikke sætte mig ind i hans sted, for jeg har jo ikke selv prøvet at være katolik.  Guds ord har dog oplyst mig om Romerkirkens åbenlyse vranglære med dens Maria-dyrkelse, dens sidestillelse af traditionen med Bibelen, deres modbydelige lære om "messeofferet", pavens ufejlbarlighed (når han taler "ex cathedra"), skærsildslæren med forbøn for de døde, dens ubibelske cølibatlære, jomfru Marias medfødte syndfrihed og stilling som "himmeldronningen" og meget, meget andet.

Det er een ting at "se" alt dette ud fra Guds ord, men det må være meget smerteligt at skulle forlade en sådan kirke efter familiemæssigt, kulturelt og traditionelt at have været en organisk del af dette system.  Men andre end min ven har været  igennem denne lidelse.  I USA findes fx en forening af forhenværende katolske præster oplyste af sandhedens ord.

Min vens niece skal døbes i Romerkirken.  Min plan var nysgerrigt at overvære denne handling, men da min ven erfarede dette, udtrykte han stor sorg derover, og jeg indså straks, at jeg intet havde at gøre i den kirke og måtte stå sammen med min ven i hans ensomme standpunkt med Kristi i forsmædelse "udenfor lejren".  Hebr. 13:13. - "Lad dem være!"  (Let them alone), sagde Jesus om de religiøse ledere (Mt. 15:14).

Det siger Han stadig.  Det gælder både katolsk og protestantisk religiøsitet, ja, religiøsitet i det hele taget.  Og dog behager det Herren at kalde en religiøs Nikodemus en nattestund, som Han kaldte en katolsk ven og mig selv engang, der også kom fra en religiøs slægt.


30.11.15 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)