Forside Artikler Var Jesus religiøs?
Var Jesus religiøs? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 13. november 2015 06:45


Ville Jesus føle sig hjemme i en gennemsnits kirke i dag?  Nej, Han ville sandsynligvis blive ignoreret og ellers kede sig uanset højtidelige ritualer og fine mosaik-kunstværker, der skal forestille Ham.

Bibelens Jesus er nemlig radikalt anderledes end religionens sukkersøde billede af Ham.  I Biblen hades Han af religiøse ledere, men ikke af samfundets udstødte ”tabere”.

Den etablerede religion udnytter Ham groft.  I stedet for i sandhed at søge Guds vilje, søger den en Gud, der bekvemt passer til det, den nu ”kan”.  Men Jesus ønsker at skabe nye hjerter ved sin Ånd (Rom. 2:29) og ikke blot give os religiøse informationer. Det var ikke det, Han døde på korset for.

Vil  vi  sandheden, Bibelens sandhed, om Jesus, må vi indse, at Han gør op med vore stereotype, religiøse vaneforestillinger på en ubehageligt overraskende måde.  Han ikke bare ”inspirerer” i almindelig, uforpligtende forstand, men udfordrer til åben, skelsættende konfrontation.

Kristendom er ikke religiøsitet, men udtrykker Kristi vilje, som er identisk med Guds kærlige vilje.  Den kærlighed fik Ham til at lade sig håne og lyve ondt på, ja helt ind i korsets død, ikke for at give os ”dejlige”, religiøse følelser, men for at gøre os til sande, af Ånden genfødte efterfølgere.
 
13.11.15 – jn

(selv frelst fra et dødt, religiøst ”aristokrati”)

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)