Forside Artikler Hvor har I begravet Ham?
Hvor har I begravet Ham? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 06. oktober 2015 03:06


Nogle norske student-aspiranter, på en såkaldt ”rustur i København, skrev engang meget morsomt på gadeasfalten:  ”Vi forlanger Tordenskjold tilbage!”  For han, Peder Wessel, var jo norsk og slet ikke dansk!

Det tog ingen danske anstød af. Vi deler ham gerne med broderfolket!

Ikke Tordenskjold, men den Jesus forlanger jeg tilbage, som det religiøse establishment har taget fra mig. Jeg må sige som Maria: ”De har taget min Herre bort, og jeg véd ikke, hvor de har lagt Ham!”  (Joh. 20:13).

Findes Han i ritualerne, altergangen, døbefonten, de oplæste bønner og prædikener?  Dér tales der om Ham uden Han ses (opleves) blandt  søgende kirkegængere, der føler som bruden i Højsangen: ”Jeg søgte, men fandt Ham ikke!”  Religiøs staffage ja, men ikke Ham.

Da Rudyard Kipling højtideligt fik overrakt en medalje i London, hilste Frelsens Hærs stifter William Booth, som også fik medalje,  på forfatteren med ordene:  ”Hvordan har Deres sjæl det, Sir?”  Det glemte Kipling aldrig.  Her var et menneske, der kerede sig om hans fortabte sjæl.

Booth´s ene lidenskab var nå de fortabte med Kristus og ikke begrave Ham i tom religiøsitet.  En kvinde sagde til mig i Yakema, WA, da jeg gik og talte med folk:  ”Du skal være Jesus for dem!”  Var hun ”overspændt”?  Nej, hun ønskede, at de gennem mit liv måtte se Jesus.  Det var også  Paulus´ ønske for de troende når han kaldte dem ”et brev fra Kristus” (2. Kor. 3:3) – altså et åbent brev!  Det var jo det, kvinden i Yakema mente!

Og det mente apostlen som sagt også.  Og frem for alt Herren selv!

6.10.15 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)