Forside Artikler I det himmelske, mens vi hører stueuret slå!
I det himmelske, mens vi hører stueuret slå! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 25. september 2015 08:30


På ensomme gå-ture kan Herren give ”privatundervisning” , hvad jeg selvsagt ikke er ene om.  ”Man kan gå sig til mange gode tanker”, sagde Søren Kierkegaard som bekendt. Ej mindst når man helt bogstaveligt vandrer el. halter af sted med Herren.

Måske var det derfor, at Paulus i Ap.G. 20:13 ”ville gå til fods” ved en bestemt lejlighed.  Fodturen har sikkert været åndeligt inspirerende.

Jeg  mediterede igår på Ef. 2:6:  ”Han har opvakt os med Ham og givet os plads med Ham i det himmelske i Kristus Jesus.” (ældre ovs.).  Det slog mig, at ”det himmelske” ej er langt borte, sådan som vi ellers forestiller os Himlen, men de himmelske og åndelige velsignelser er tilgængelige for os her og nu og hæver os i Ånden langt over denne ulykkelige, onde verden i Kristus Jesus trods de mange ”nålestik”, vi møder i livet.

Jeg mindes med sorg en slægtning, som jeg ellers beundrede.  Han var veltalende, slagfærdig, kendte Guds ord og var underholdende og fængslende.  Han sagde til mig:  ”For dig gælder det om at være i det himmelske og så fremad march!”  Ja, ja, sande ord, og jeg spurgte stilfærdigt og i al ærbødighed:  ”Hvad med dig selv?”

Hans svar fyldte mig med sorg:  ”Jeg er for tung!”  Hvorfor dog det?  Ak, svaret dækkede over synd, der var kommet ind i hans liv, og som snart ødelagde både hans ægteskab og  videre ellers så talentfulde liv.  Han  viste mig vejen, men gik den ikke selv.  Han var så at sige blandt dem, ”hvis døde kroppe faldt i ørkenen.”  (Hebr. 3:17).  Han stod mig nær, og derfor var min sorg over ham særlig tung at bære – og er det stadig.

Det er frigørende at se sig selv i Kristus ”med al den himmelske verdens åndelige velsignelse” (Ef. 1:3), som dog ikke sættes på en ”spærrekonto”, som vi ikke må trække på.  Tværtimod skal vi få lov til løbende at tilegne os Hans velsignelser i jordelivet, for Åndens fylde er nemlig at blive fyldt med Kristus, og hvad dertil hører af velsignelser, selvom troens tilegnelse af disse altid vil være forbundet med fejl og brist.

25.9.15 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)