Forside Artikler ”Jeg kommer ikke – jeg skal til fødselsdag!”
”Jeg kommer ikke – jeg skal til fødselsdag!” Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 20. august 2015 06:28


En af vennerne i vor bibelgruppe meldte afbud.  ”Jeg skal til fødselsdag”, sagde han.  Han drak en kop kaffe med mig.  ”Jeg ønsker sådan for dig, at du må få en anledning til at vidne om din Frelser overfor din uomvendte familie”, sagde jeg.  Han svarede:  ”Vi vidner også med vort liv uden ord.”

Jeg var enig.  Vi vidner jo både ved vor blotte tilstedeværelse og ved vore ord.  Begge dele.  I adskillige tilfælde er jeg selv blevet spurgt, om jeg er en kristen i forretningsmæsssige og andre sammenhænge uden at have sagt et ord.  Jeg var dér blot.  Så ja, men ordene kommer også med. 
Da Herren sagde:  ”Når Helligånden kommer over jer, skal I få kraft, og I skal være mine vidner… indtil verdens ende”, indbefattede vidnetjenesten jo også det talte ord.  Det talte vi opbyggeligt lidt om.

Jeg citerer ofte Billy Graham.  Han skriver et sted, at når han skal til et møde, fx med en statsleder eller en hvilken som helst anden person, gør han det altid i bevidstheden om, at han repræsenterer kongernes Konge og herrernes Herre, og han søger altid en anledning til et vidnesbyrd om Kristus.  Han skriver, at i langt de fleste tilfælde lykkes det.

Men skal man være B.G. for at gå, som han, med denne evangeliets brand i hjertet?  Det var ganske almindelige, ”menige” kristne, der i forbindelse med en forfølgelse begyndte at ”drage rundt og forkynde ordet”  (Ap.G. 8:4).  De åndelige ledere blev i Jerusalem (kap. 8:1).

Ved et familiesamvær en gang vidnede under kaffen en kristen kvinde for sin familie.  Jeg og andre troende sad tavse.  Akkurat som mange kristne ville gøre det i dag af enten fejhed eller forlegenhed.  Den gudfrygtige kvinde, som senere fik stor betydning for mit liv, sagde bagefter på vej hjem fra selskabet: ”Jeg følte mig svigtet af jer!” Hun havde ret.

Personligt vil jeg være glad for et hvert afbud til vort fællesskab, fordi en anden samværsforpligtelse venter, hvortil man går med en hellig brand og evangelisk uro i hjertet.  Jfr. B.G.´s ord.  Eller lyder jeg for fanatisk?

20.8.15 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)