Forside Artikler Det oplyste mørke
Det oplyste mørke Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 09. oktober 2009 11:32



”Natten lider, dagen er nær.  Så lad os da aflægge mørkets gerninger og iføre os lysets våben.”  Rom. 13:12.

I skolen lærte vi om den periode i europæisk historie, der blev kaldt oplysningstiden strækkende sig fra ca. 1690 til 1800,  hvor fornuften og sekulariseringen kom i højsædet på bekostning af den guddommelige autoritet eller rettere sandheden, dvs. Guds sandhed som værende absolut.  Nu blev den istedet relativ.

Men dette oprør, denne fornuftstro, begyndte allerede i Edens have.  Slangens listighed gik netop ud på ”oplysning”.  -  ”Gud véd, når I spiser deraf åbnes jeres øjne….” (1. Mos. 3:5), sagde djævelen om, hvad der ville ske, hvis de trodsede Gud og spiste af den forbudne frugt.  I vil blive oplyste!

Jeg kan forestille mig, at Eva mødte sin mand med en ny begejstring og ny glans i de ”oplyste” øjne.  Hun var ikke blevet ligefrem ateist (gudsfornægter), men nu ”så” hun tingene meget ”klarere” og i et nyt lys.  I virkeligheden havde djævelen slået hende med blindhed og indhyllet hende i åndeligt mørke.

Apostlen Paulus siger herom:  ”Denne verdens gud” (djævelen) har slået de vantros tanker med ”blindhed, så de ikke skuer ind i det lys, der stråler fra evangeliet om Kristi herlighed, Han, som er Guds billede” (2. Kor. 4:4).  Det er en præcis beskrivelse af, hvad der reelt foregår i den usynlige verden også i dag.

I de vantros ”selvforståelse” er de ”oplyste” og i yderste konsekvens blevet som Gud (1. Mos. 3:5), dvs. deres egen gud og egen djævel, men i Guds lys er de blinde og ser ingenting uanset hvor meget indsigt,”nyttige” kundskaber har givet dem.  Ja, i sandhed ”kundskaben skal blive stor” i endens tid (Dan. 12:4).

Eva var i fristelsens stund kommet under en satanisk åndsmagt. Og nu fortsætter Bibelens historie i virkeligheden som én sammenhængende beretning om kampen mellem satan og Gud, mellem det oplyste mørke og det Lys, som skinner i mørket og åbenbares i hele sin fylde i Jesus Kristus, det sande lys.  Joh. 1:9.

En af mine norske venner sagde engang til mig, da han fortalte om en samtale i sit hjem med en vranglærer:  ”Jeg var klar over, at jeg sad overfor en fremmed åndsmagt.”  Det hjalp ham til åndelig krigsførelse med åndelige våben (2. Kor. 10:4).  Det er også vejen for dig og mig som Kristi stridsmænd i dette mørke.

-jn-

2.1.09

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)