Forside Artikler Formiddagstræf i Irma
Formiddagstræf i Irma Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 20. marts 2015 11:07


Jeg var i Irma for at se på påskeæg.  To hjerteknusere fra en 7. klasse ”antastede” mig:  ”Må vi stille dig nogle spørgsmål?”  -  ”Ja, med glæde hvis jeg kan svare! -  ”Okay, hvor tit køber du økologisk mælk, - øko- grøntsager – øko-kød – øko- mel, osv. osv.

Jeg svarede, og de gik videre, og det gjorde jeg også.  Da jeg stødte på dem igen, spurgte jeg: ”Er I sikre på, at I ikke har flere spørgsmål?”  De nikkede smilende. ”Men så må jeg måske få lov at stille jer et spørgsmål?”  De så positivt interesseret på mig.  ”Véd I, hvad der står i Johannes-evangeliet 3:16? ”Nej, nej.”-  ”Der står det bedste ord i hele Bibelen”, fortsatte jeg.

Jeg gav dem hver min ”sølvmønt” og læse op netop det ord fra den ene side af ”mønten”:  ”For således elskede Gud verden, at Han gav sin Søn, den enbårne…”  -  ”Hvem tror I, det er?” – ”Jesus”, sagde den ene pige, en yndig pige i 13-14 års alderen.  Jeg fortalte dem, at jeg engang havde drøftet det ord i en klasse på Vor Frue Skole, hvor jeg havde spurgt eleverne, hvorfor man i Danmark mon kalder det ord for ”den lille Bibel”.

De 2 piger virkede spændte.  ”Jo”, sagde en lille dreng.  ”Det er fordi det har det hele!”  Pigerne smilede med et aha-smil.  De forstod pointen.

Men nu var der flere i Irma, der skulle spørges om økologiske ting.  Et lille Guds ord var sået i søde teenagers hjerter.  Og hvor anderledes er ”respons´et” hos netop sådanne end hos de gamle og mere ”tilgroede”.

Den unge prædikant fra Manchester, Henry Moorhouse (1840-1880), talte i Moody´s regi 7 aftener over Joh. 3:16.  Den sidste aften sagde han:  ”I syv aftener har jeg prøvet at fortælle jer, hvor højt Gud elsker jer, men det kan min stammende tunge ikke.  Hvis jeg kunne klatre op ad Jakobs stige og spørge Gabriel i Guds nærhed, hvor højt Gud har elsket denne fortabte verden, ville alt, hvad Gabriel kunne sige blot være:  ”For således elskede Gud verden, at Han gav sin Søn, den enbårne, for at hver den, som tror på Ham ikke skal fortabes, men have evigt liv!”

20.3.15 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)