Forside Artikler ”Gamle tiders vækkelse vi venter..!”
”Gamle tiders vækkelse vi venter..!” Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 03. marts 2015 05:59




Skulle dette blive læst af Kristus-troende venner, som kender sangen ”Minnes du de skjønne gamle tider…”  (norsk), vil jeg være glad for at få hele teksten.  Til gengæld vil den blive sunget som en bøn i vort ugentlige fællesskab i de forskellige, danske hjem. Tak på forhånd!

”Gamle tiders vækkelse vi venter…” sådan begynder koret.  Sådanne tider har vi haft i både Norge og Danmark.  Jeg oplevede lidt af et sådant ”Åndens vejr” i min ungdom i Norge og kender i denne stund et ekko i mit hjerte af profeten Habakkuks bøn, da han ligesom jeg reflekterede over Herrens gerning i fortiden:  ”Lad den ske igen!”

En nyere ovs. siger:  ”Herre, jeg har hørt dit ry, Herre, jeg har set din gerning, LAD DEN SKE IGEN, før årene går, kundgør den, før årene går!”  (Hab. 3:2).  Sker det ikke, går tiden, og vi vil gå til grunde med alt vort evangeliske ”tørre krudt”, som lige mangler en tændstik, en Åndens gnist!

Det er om gamle tiders vækkelse profeten beder.  Min gamle, hjemgangne ven, John Olav Larssen, som Herren brugte som sit redskab i Norge, spurgte mig:  ”Har du hørt om ”trækspils-vækkelse”? -  Nej, det havde jeg ikke.  ”Jo”, sagde han, ”det er den vækkelse, der fremkaldes med stemning og musik!” (”trækspil” hedder på dansk ”harmonika”).  Men det er ikke en sådan letkøbt stemning, vi ønsker, for den holder ikke.

Jeg har set unge i dyb nød og under mange tårer søge frelse uden ydre effektmidler, uden forstærkeranlæg, uden suggererende slagord og psykologiske kneb.  Jeg har set det ske i stor afmagt ud af ingenting, men ”Guds kraft var mægtig åbenbar”, som der synges i omtalte sang.

Kan det ske igen?  Er gamle tiders vækkelse forbi?  Det forbyde Gud!

3.3.15 - jn 

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)