Forside Artikler Korset i vort 800-årige flag
Korset i vort 800-årige flag Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 20. februar 2015 14:44


Jeg læste i dag Johny Noers 3 hjemmeside-klummer om ”Korsets fjender” og ”Truslen mod korsets folk” og presset på vort flag som ”et vink med en vognstang” om at bruge endnu mere min egen  dannebrogsfolder i 5 sprog i brystlommeformat og lade den evangeliske nidkærhed ”flamme op” (2. Tim. 1:6) igen og igen.

Vort lands ligegyldighed overfor korset i flaget bør ikke skræmme os.  ”Hold fanen højt”, var min ØK-chefs måske sidste, ikke-religiøse ord til mig.  -  Jeg talte en gang med en herlig kristen kvinde, som blev udvist af et Røde Kors asylcenter, fordi hun uddelte Guds ord.  ”I har jo selv korset i jeres flag?” bemærkede hun, men fik at vide, at dette kun var et neutralt, dvs. ligegyldigt ”symbol”.  De asylsøgende skulle ikke ”påvirkes”

Det er dog ikke nok at være religiøs el. småkristelig og sige ”Jesus” i flæng, for dette skønne navn misbruges tit i en sådan grad og så overfladisk, at apostlens advarsel mod ”en anden Jesus”, som Satan står bag i skikkelse af en ”lysets engel”, er aktuelle også i dag.  (2. Kor.11).

Det dyttede pludselig bag mig under min haltende gåtur.  Det var en motoriseret kørestol.  ”Du gik nok i dine egne tanker”, smilede en sød dame.  ”Ja, i hvert fald ikke i andres tanker – eller jo, for resten, det lyder måske mærkeligt, men jeg var faktisk optaget af Herrens tanker!” – ”Jeg tror godt, jeg forstår dig”, smilede damen og tog venligt imod min folder.

Ja, må der være mange af den slags ”dyt”, direkte og indirekte, der vækker os til ”gunstige øjeblikke” for evangeliet.  Dem er der mange af.  Nævnte Johny, som jeg har kendt i over 45 år, var fra første færd en ”rollemodel” for mig i så henseende.  Det har Billy Graham også været.  Hans sjælevindende samtaler på tomandshånd, som han har berettet om, er næsten mere inspirerende for mig end hans prædikener for tusinder. Nu, hvor hans timeglas er ved at rinde ud, rækker han faklen videre til os.  Lad os tage imod den og lade os ”opflamme” på ny.

20.2.15 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)