Forside Artikler Kristi sjælevindende kærlighed
Kristi sjælevindende kærlighed Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 18. februar 2015 03:22


”Kristi kærlighed tvinger os!”  (2. Kor. 5:14)


Ofte har jeg måttet spørge mig selv:  Hvad var det, der til at begynde med drog mig til vor Herre Jesus Kristus?
Det var Hans kærlighed gennem et andet menneske, som Han brugte som sit redskab , ja, et kristent menneske, der brød sig om mig og kærligt – næstekærligt - vidnede om, hvor godt det er at kende Ham.

Det var ikke religiøse, stramtandede tanter.  De nærmest frastødte mig, men da jeg en aften efter et evangelisk møde på Nørrebro oplevede en sjælevinders personlige omsorg for mig præcis i min situation, var jeg ”leveret”.  Kristi kærlighed drog mig og slap mig ikke, før jeg ”landede” i Hans arme i den frelsende tro på Ham som min helt personlige Frelser.

Noget lignende kan mange af mine venner vidne om, om end der jo ikke er to omvendelser, der er nøjagtigt ens.
En kristen, der er vundet af Kristi kærlighed, fx som netop beskrevet eller på anden vis, har et ”kald” til at videregive den kærlighed til andre fortabte mennesker, som skal mærke gennem vort liv, at de er elsket.

Det ligger os derfor fjernt at udøve nogen form for forhånelse (satire) af muslimer.  Jeg har ”i embedets medfør” mødt mange muslimer.  Tilliden vandt jeg ikke ved at stikke dem en larmende satiretegning i hovedet i ytringsfrihedens navn, men at udvise oprigtig omsorg for dem.

I min berøringsflade findes også hinduer. ”Opskriften” er hverken videnskabelig, psykologisk eller teknisk.  Nej, den er Kristi kærlighed, som vi i Hans Ånd lader ”slippe til”.  Der tales i denne tid hyklerisk om danske ”værdier”, men værdien over alle værdier, som apostlen kaldte ”den skønne skat”, der er os betroet (1. Tim. 1:14),  er og bliver ”evangeliet om Jesus” (Ap.G. 8:35), formidlet ikke ved fremragende veltalenhed, men med Kristi sjælevindende kærlighed.

18.2.15 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)