Forside Artikler Velsignelsen ved Helligåndens dåb
Velsignelsen ved Helligåndens dåb Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 25. januar 2015 03:41


Lad mig dele med dig et herligt ord fra i 1. Kor. 12:13:


”Thi med én Ånd blev vi alle døbte til at være eet legeme, enten vi er jøder eller grækere, trælle eller fri, og alle har vi inddrukket samme Ånd.”


Gælder det alle troende? Ja, så sandt de er lemmer på Kristi legeme. Læser du ordet anderledes? Står der ikke, at vi alle uden undtagelse er døbte ”ind i eet legeme” (ordret), ikke teoretisk, men for i praksis at berige os med sandheden om at tilhøre  et åndeligt legeme, der synliggøres i ”De helliges samfund” ved at praktisere Mt. 18:20? Her findes kun eet Hoved, eet lysende midtpunkt, nemlig Herren selv.

Det blev som sagt på ny understreget for mig ved vor ”bibelsamtale” i går.  Ingen opstiller sin egen ”kanon” i et dominerende ”one man show”, men vi kommer for i ydmyghed at opleve ”De hellige Samfund” og dets vidunderlige dimensioner, som bl.a. nævnt i Ef. 3:18-21.

De ”sandhedsguldkorn”, som da kommer frem, skyldes udelukkende Kristi Ånds virksomhed iblandt os. Apostlen siger det mere præcis end jeg:   ”Alle har vi inddrukket samme Ånd!”  Ja, her får vi på ny tørsten slukket!

Nu véd jeg godt, at nogle kristne lægger usundt pres på andre troende om en bestemt åndsdåbsoplevelse (m. ”tungetale”) i tillæg til selve frelsen i Kristus. Vel, kristenlivet er ”oplevelser”, ikke døde ritualer, men de sker fortløbende.  Kraften til tjeneste (Ap.G. 1:8) afviser ingen ærlige disciple, men den er ikke en eengangsoplevelse.  Den gentages hver dag.  Tal ikke om en ”oplevelse”, du en gang fik, men sørg for, at denne dag, denne årle morgen, bliver en frisk berøring af Guds Ånd over en åben Bibel.

Det sker ikke bare alene, men sammen med andre dyrebare lemmer på Kristi legeme.  For er det ikke det, dåben i Helligånden går ud på?  En ”dåb”, alle genfødte troende har del i, og hvis realiteter Herren virkeliggør for os, ikke med hver vor lille ”affyringsrampe”, men netop som et ”legeme”, dvs. i De helliges Samfund, hvortil Helligånden har døbt os.

25.1.15 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)