Forside Artikler Israels messianske fremtid
Israels messianske fremtid Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 25. december 2014 10:44


Mine ”bibeltro” calvinistiske venner påstår, at Gud ej mer har nogen jordisk plan med jøderne, - alle løfter er jo nu opfyldt i Kristus ud fra deres udlægning af 2. Kor. 1:20.  Men dette ord siger ikke, at de gamle løfter er blevet opfyldt, men at de i Kristus har fået deres ”ja”, og det er ikke det samme.

Deres argumenter er dog så underbyggede og besnærende, at jeg måtte genoverveje min ”teologi” ind for Gud, ud fra Bibelen, og ikke blot være begejstrede ”zionisters” kritikløse eftersnakker. Hvad siger ordet?

I lys af  Rom. 9, 10 og 11, kan jeg ikke bare slå en streg over profetierne om Israels ultimative frelse og Herrens nidkærhed efter atter at udvælge Jerusalem  (Zak. 1:16-17, 8:3).  Denne udvælgelse er ikke ”overtaget” af menigheden   Der skelnes jo i ordet mellem de frelste hedninger og det frelste Israel, som stadig er ”elskede for fædrenes skyld” (Rom. 11:28).

Ser vi på det nuværende, sekulære Israel virker alt dette godt nok som utopi, men hvad der i menneskers øjne er utopi, er i dette tilfælde historie skrevet på forhånd.  Hvordan Hans ”blueprint” skal implementeres i detaljer, er det ikke givet nogen af os at kortlægge, blot véd vi, at Hans plan ikke for altid vil komme til at ”hænge i luften”.

Der er megen ugudelighed i Israel, og ikke mindst skærer det i hjertet at læse om homoseksuelle parader og  tilholdssteder for denne verderstyggelige synd.  Men, som en af mine venner sagde, da han vendte hjem fra en tur i Israel: ”Jeg er glad for, at der står: ”Han skal fjerne ugudeligheder fra Israel!”  (Rom. 11:26).


I forbindelse med Kristi fødsel profeteres der også om Israels messianske fremtid, som endnu er fremtid (Luk. 1:31-32). Åh, mine venner, animerer dette os ikke at gøre ekstra meget ud af et ”fremtidssikret” evangelium som Himlens sidste ultimatum til ”denne vanartede slægt” i vor tid? (Ap.G.2:40)

25.12.14 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)