Forside Artikler ”Et barn er født os, en Søn er os givet!” (Es. 9:6)
”Et barn er født os, en Søn er os givet!” (Es. 9:6) Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 16. december 2014 06:06



I Betlehem blev Han født. På Golgata blev Han givet, ja, givet hen for os alle!  Rom. 8:32, thi dér tilvejebragtes den frelse, der ”er beredt for alle folkeslag” (Luk. 2:31).

Bliver så alle frelst?  Nej, men frelsens mulighed er åben for alle, nemlig ”frelsen ved deres synders forladelse” (Luk. 1:77), som modtages af syndere med dette nødråb:  ”Gud, vær mig synder nådig!” (Luk. 18:13) – afklædt, uden selvretfærdighed og uden egne, gode gerninger, hvad enten disse hedder filantropi, kirkegang, ritualer, etik, fromme talemåder, o.lign.

Jeg kan møde mennesker, der siger til mig: ”Bed for mig” og så nævnes et eller andet timeligt ønske, fx helbredelse fra en sygdom, en job situation,  økonomiske problemer, o.m.a., men sjældent lyder det alvorligste af alle spørgsmål: ”Hvad skal jeg gøre for at blive frelst?” (Ap.G. 16:30)

Efter en julegudstjeneste for en del år siden uddelte jeg et lille trykt budskab om dette alvorlige anliggende, men fik efterfølgende en højtidelig skrivelse fra kirkens ”menighedsråd”, der fandt en sådan handling upassende ved en julegudstjeneste!

Hvad er da passende her i julen?  Hvad skal dens indhold være? Krybbespil? Hygge? Følelser? Orgelbrus? Julemad?  Åh nej, lad evangeliet slippe til, dvs. evangeliets enten-eller budskab overfor moderne, fortabte mennesker – både de fromme og onde, i og udenfor kirken. 16.12.14 - jn

P.S. Lidt  fra hjemmefronten: Familien på begge sider af Atlanten er intakt, om end  ikke uden visse skrøbeligheder. 5 børnebørn vokser hastigt til.  I USA 3 piger på 8, 6 og 4 år plus en hundehvalp, og i DK 2 dygtige drenge på 21 og 16 år. Om Gud vil, glæder USA os med besøg til sommer, så vi slipper at rejse derover denne gang.

Min sidste bog ”Morfar, som jeg husker ham” lægges der sidste hånd på i febr. 2015. Den har været  en stor udfordring at skrive med ypperlig sekretærhjælp af den elskelige Marin fra Sri Lanka, hvor hun p.t. opholder sig. Min kone, Solfrid,  er ”krumtappen”, forstanderinden, min dagplejemor og meget andet på én gang, og det er hendes fortjeneste, at jeg befinder mig i et ”smørhul” eller i en  oase i denne verdensørken!  - jørn -

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)