Forside Artikler ”Der er to hunde indeni mig…”
”Der er to hunde indeni mig…” Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 08. december 2014 06:14


H.A. Ironside, en af USA´s kendte og højt værdsatte bibellærere i gamle dage, fortæller i en bog om en samtale, han engang havde med en af de nyvundne, troende indianere, som han virkede en del iblandt.  Pågældende indianer svarede, da han blev spurgt til hans nye kristenliv:

”Det er som om der er to hunde indeni i mig, som hele tiden slås?”  Ironside spurgte: ”Hvem vinder?” og fik til svar: ”Den, jeg giver føde!”

Det billedsprog kan ærlige troende nikke genkendende til. Det kunne frem for nogen Paulus, når han i Romerbrevet taler om ”synden, som bor (nutid!) i mig”, Rom. 7:17, og at ”det onde er nærværende”, Rom. 7:21,  ordret fra græsk, som bruger en nutidsform, der betegner en vedvarende, uafsluttet tilstand.  Også Paulus taler om en indre strid (”krigstilstand”), som gør ham til et ”elendigt menneske” (7:23-24), selvom der i ham også befinder sig et ”indre”, genfødt, frelst menneske, v.22.

Indianeren udtrykte på sin måde den samme sandhed.

Hvad er svaret?  Hvad skal det nye, indre menneske næres med i denne indre ”krig”?  Slutter den først, når vi dør?  Vel, med døden slutter nok al  elendighed, men den død kan vi tilegne os lige nu!  Hvordan? Ved at tage imod Rom.br.´s evangelium om, at jeg er død, begravet og opstanden med Kristus! Det er en sandhed, vi p.t. i vor bibelgruppe dvæler ved og ved Åndens hjælp og til stor velsignelse lærer at ”fordøje”.

Når apostlen som sit frihedsbudskab udbasunerer: ”Gud ske tak ved Jesus Kristus, vor Herre!” (7:25), så gør han ikke Jesus til et følelsesladet mantra-ord med høje ”Jesus-råb”, nej, han peger på, hvad Rom.brevet har at sige om Kristus, ikke om, hvad Han vil gøre for dig lige nu, men hvad Han allerede har gjort! Er det ikke den ”føde”, vi skal nære det indre menneske med?  Kender du noget andet svar? Jeg selv gør det ikke.

8.12.14 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)