Forside Artikler ”Himmelens dronning”
”Himmelens dronning” Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 07. oktober 2014 08:03


Dette udtryk støder vi på 2 steder hos profeten Jeremias (kap. 7:18 og 44:17).  Det frafaldne, men stadig super religiøse Israel besnæredes af en afgud, der blev kaldt ”Himmelens dronning”, som de ligefrem ofrede til og dermed på skammeligste vis krænkede Himmelens Gud.

Hedenske religioner har haft og har deres ”himmeldronninger”.  Romerkirken bekender sig til jomfru Maria som himmeldronningen. Det ord  brugte en lokal, nu afdød katolsk  præst i vor lokale avis, da han udlagde skriftstedet i Åb. 12:1, hvor der står om ”en kvinde med solen som klædebon”.  Hun er jomfru Maria, skrev pateren.  Dette er ikke bare en grov tilsnigelse, men direkte vranglære, eftersom nævnte bibelord helt klart ikke taler om Maria, men om Israel. Se venligst 1. Mos. 37:10.

Nej, at henvende sig til Maria, som ”himmelens dronning” er ligeså krænkende for Herren i dag, som det var på det frafaldne Israels tid.  Og med den uhyggeligt centrale plads Maria har i den katolske kirke, ej mindst i Sydeuropa, er Romerkirken for en simpel afgudskirke at regne.

Jeg har katolske venner, som jeg elsker og forkynder Kristi evangelium for på lige fod med andre fortabte mennesker.  Den enkelte katolik er jo bare formelt katolik med ringe kundskab om, hvad pavekirken reelt lærer eller endnu mindre: Han/hun magter ikke at sammenholde Bibelens lære med kirkens, da et personligt forhold til Bibelen ej findes hos de fleste katolikker, ligeså lidt som hos de fleste lutherske folkekirkemedlemmer.

Hvad var Herrens budskab til det frafaldne, religiøse Israel?  Det samme som nu til både religiøse og irreligiøse: ”Vend om, lyder det fra Herren, for jeg er jeres Herre!”  Jer.3:14.

I sandhed:  ”Jesus Kristus er Herre!”   (Fil. 2:10)

Ja, Ham alene!

7.10.14 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)