Forside Artikler I begyndelsen – Hvad? Hvem?
I begyndelsen – Hvad? Hvem? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 24. april 2014 07:08


For et par sene aftener siden så jeg ”Videnskab og tro” i TV, formentlig produceret af ateister eller agnostikere.  Indslagene fra begge sider forekom mig  overfladiske.  Ingen kom rigtig til orde, men det var måske hele ideen.


Som forventet kom ikke noget svar på spørgsmålet:  Hvordan begyndte det hele?  Er  universet  kommet af ingenting?   Det havde man ikke svar på, men ”det kommer måske”, som ateisterne ofte vil sige.


Det var skønt at gense en gammel ven, nemlig matematikeren, videnskabsmanden og evangeliets forkynder, John Lennox (f. 1945), som sagde:  ”Sagens kerne er ikke videnskab kontra tro, men ateisme kontra teisme (Gudstro)”, og tilføjede, at hans eget livsfundament er Bibelens ”I begyndelsen skabte Gud…”.  Det begyndte med Ham!


John Lennox har i forb.m. sin undervisning fået en forunderlig indgang til tusindvis af russiske intellektuelle, der pludselig efter kommunismens sammenbrud savnede et holdbart livsgrundlag.  Det gav ham en  platform, især gennem den trykte presse,  til millioner af læsere.
Hvor var det forfriskende at se ham træde frimodigt frem i debatten og udbasunere ”Det begyndte med Gud!”  Det har han gjort før, bl.a. i en debat med en ateistisk profil som Rich. Dawkins, der blev set af millioner.


”Kom med beviset!” gentager ateisterne igen og igen, men universets Skaber har allerede gjort det muligt at erkende ”Hans evige kraft og guddommelighed” gennem den usynlige Guds synlige gerninger i skaberværket  (anderledes kan vi ikke forstå de enkle ord i Rom. 1:20).


Både den forhærdede og den angrende røver hang lige tæt ved Frelseren på det midterste kors.  ”Han er ikke langt fra en eneste af os” (Ap.G. 17:27), uanset hvem el. hvad vi er.  Som den angrende røver på korset tager det blot et splitsekund at vende sig til Ham, der ”helt og fuldt kan frelse dem, som kommer til Gud ved Ham (Kristus).”  (Hebr. 7:25


24.4.14 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)