Forside Artikler ”Se, jeg gør alting nyt!”
”Se, jeg gør alting nyt!” Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 31. december 2013 05:33



 Et vidunderligt ord (Åb. 22:54) her ved årsskiftet!  Hvor nyt vil 2014 blive for os?  Svar:  Ikke særligt nyt, hvis det står til os og vor formåen.  Da vil alt blive ved det gamle!  Og det er vel også, hvad mange foretrækker.  Det er ligesom tryggest!

Til en lokal morgensang havde jeg min sidste salme med. For står der ikke, at ”når I kommer sammen, så har enhver af jer (fx) en salme…”  (1.Kor. 14:26), men nej,  ”Vi foretrækker det gode gamle!” lød det syrligt.

Jeg var en gang på et plejehjem på Vestlandet i Norge og talte til de gamle.  Jeg fik at vide, at der var bygget en splinterny fløj med nye, attraktive bekvemmeligheder.  Beboerne i den gamle fløj fik første retten til at flytte over i det nye.  Ville de så det?  Nej, de foretrak det gamle.

Fornyelsen er vort valg..  Det nye kan vi ikke gøre.  ”Jeg gør det!” er løftet.  Ordet står i præsens, dvs. nutid, og fra min græske børnelærdom har jeg lært, at det betyder en kontinuerlig, vedvarende handling, altså noget som Herren stadig gør.  Der står jo ikke, ”Se, jeg gjorde alting nyt!”

”Herre, jeg har set din gerning, lad den ske igen!”, beder profeten Habakkuk (3:2) for at fortælle os, at sådan har vi også lov at bede.
Pionerånden hos os protesterer mod resignation.  ”Gammelpolitikerne” kaldte i gamle dage Mogens Glistrup sine modstandere.

 ”Gammelkristne”  kan vi let blive. Men der er et alternativ.  ”Se, nu skaber jeg nyt!”  (Es. 43:19).  I dit og mit liv.  I nye tiltag og nye fremstød på evangeliets fremmarch.  For det er altid nyt og fortjener at blive forkyndt på en stadig ny måde.  Sådan har det altid været.  Det er der ikke noget nyt i!

31.12.13 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)