Forside Artikler Den kæmpende menighed
Den kæmpende menighed Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 05. november 2013 06:49


Jeg  erkender ydmygt, at mit stykke om ”Evangeliets nye vin” (3/11.13) kunne mistolkes derhen, at jeg ringeagter ”De helliges samfund”, da jeg citerede en nyomvendts anklage mod velbjergede, ”æggeblommekristne”. Dette er ikke min hensigt.  ”Det være langtfra” for at sige det paulinsk.


Iveren efter at nå fortabte sjæle går hånd i hånd med en hellig og ydmyg påskønnelse af det åndelige fællesskab med Kristi legeme (menigheden),  på hvilket alle genfødte troende er lemmer.  Det findes intet større synligt bevis på Herrens mærkbare nærhed end Hans synlige forsamling af troende iht det enkle ord i Mt. 18:20:  ”Hvor to eller tre er forsamlede om (eller: til) mit navn, er jeg midt iblandt dem.”


Det har aldrig været Herrens mening, at et sådant ord blot skulle være et ”neutralt”, smukt bibelord, men derimod en mærkbar realitet, sådan som de første kristne oplevede det, fx da de som kæmpende menighed, konfronteret med ydre modstandere, samledes i Ap.G. 4:23-31.  En sådan kæmpende menighed kaldte gudfrygtige teologer i gamle dage ”ecclesia militants”, som netop betyder ”den kæmpende menighed”.


Det nytter imidlertid ikke at lukke øjnene for, at det er muligt at blive en verdsliggjort , selvvelbehagelig menighed uden  kraft, sådan som Korint-menigheden en overgang var det, og som Laodikea-menigheden blev det i Åb. 3:14-20.  Dér befinder den etablerede, vesterlandske kirke sig i dag.  Og da er anklagen om ”æggeblomme-kristendom” relevant.


Men selv i en Laodikea-tid har Herren sit folk.  Han står stadig for sin menigheds dør og banker på.  Og Han går stadig ind til den enkelte ”for at holde måltid” (Åb. 3:20), dvs. mætte og tilfredsstille i en sådan grad, at sådanne troende uvægerligt vil finde sammen iht Mt. 18:20 efter vor Frelsers ønske trods dyb erkendelse af vore mange fejl og skrøbeligheder.


”… thi vel er din kraft kun liden, men du har holdt fast ved mit ord og ikke fornægtet mit navn!”  (Åb. 3:20).


5.11.13 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)