Forside Artikler Vore brødres anklager
Vore brødres anklager Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 30. oktober 2013 14:31


“… nedstyrtet er vore brødres anklager, som anklagede dem for vor Gud dag og nat.”  Åb. 12:10.


Satan er universets chef-anklager mod Guds folk.  Han kan bruge kristne brødre til at anklage andre brødre.  Paulus oplevede det.


Fra min ungdom husker jeg en benådet forkynder, som kom til at betyde meget for mig.  Også ham prøvede Satan at ødelægge gennem andre brødres falske anklager.  Som ung og ny i troen fattede jeg det ikke.


En af mine yngre venner var udsat for det samme og blev nærmest offentligt hængt ud.  Jeg fik indsigt i hans lidelser, som var mange.


Om nogle dage fejres Billy Grahams 95 års dag.  Mange anklager har været rettet mod ham.  Måske kan jeg selv have en høne at plukke med ham, men hans tjenestes synlige frugter overskygger alt andet.  Jeg ved ikke om nogen, jeg har glædet mig over som evangelist som netop han.


Hvad er svaret til dem, der i tjenesten udsættes for ”vore brødres anklager”?  For det første må vi forstå, hvem der står bag.  ”Hvad han (Satan) har i sinde, det ved vi”, står det (2. Kor. 2:11).  Dernæst må vi i troen stå ham imod. (1. Pet. 5:9), for han er i Kristus er en besejret fjende.


Gør vi det i Jesu navn,  strider vi troens gode strid, som ikke er rettet mod de mennesker, der vil os ondt, men mod den Onde og hans onde åndsmagter, som vi kan underlægge os som besejret. (Ef. 6:12-13).


Hvad er det egentlige sigte med denne sejr i Åndens verden?  At sole os i  sejren?  Nej, sigtet er ifg. Ef.br. (kap. 6) evangelisation!  Apostlen beder  om forbøn, ”at ordene må gives mig, når jeg åbner min mund, så jeg med frimodighed kan kundgøre evangeliets hemmelighed” (Efes. 6:19).


Det er det, den virkelige åndskamp gælder, og som den Onde vil ”neutralisere” med falske anklager mod evangeliets sende bud.  O, lad os i Herrens vældige styrke have dette for øje – intet mindre!


Yakima, WA, USA, 30.10.13 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)