Forside Artikler Alderen – en hindring?
Alderen – en hindring? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 28. oktober 2013 14:33


Det er ikke nemt at ældes.  Kroppen er ikke som i den iltre ungdom. Og dog er et troende menneskes alderdom ikke lig med ”ubrugelig”.


Billy Graham
(95 d. 7/11.13) skrev som næsten 93-årig en ypperlig bog ”Nearing Home”  (Tæt på at være hjemme), hvor han ærligt indrømmer alderdommens skrøbeligheder, men også, helt bibelsk, har nogle opmuntrende ord om alderdommens åndelige tjeneste for Herren.


Under en bilrejse på mange hundrede km læste jeg som passager ind imellem op fra bogen for min chauffør og gode ven, Dean Rule, som selv nærmer sig pensionsalderen.  Det var for os begge meget inspirerende.


I Pennsylvania  ”fellowshippede” jeg med en ven, som jeg som ung kendte som en dynamisk forretningsmand.  Han fylder 88 i dec.  Han var hele USA-rejsen værd.  Trods prøvelser, hvor han mistede alt, mødte jeg en åndelig fyrste, på bølgelængde med sin Bibel, aktuel,  tændt af Åndens  gnist  m. selvoplevelsens kraft.   Han var et forfriskende ex på Billy’s  bibelske tese om en brugbar alderdom.  Han er heldigvis ej alene.


Omvendt er det forstemmende at møde ældre med en mangeårig kristen bekendelse, men som stadig er som ”forvoksede babyer” uden nogen videre åndelig udvikling.  De kan måske nok snakke løs om dit og dat, men har meget lidt at byde på fra Åndens verden.  Jeg ved ikke hvorfor.


En gammel ven i DK sagde til mig:  ”Vi er nu begge i en alder, hvor vi bliver mindre og mindre interessante, så vær du kun glad for, hvis nogen stadig kan bruge dig!”  Hans opmuntrende ord fulgte mig herovre, og jeg næsten røres til tårer over de unges kærlige hengivenhed.  Alderen er ingen hindring, så længe Herren giver dig noget fra Ham selv at fare med!


Lad dette være en opmuntring til andre aldrende venner, men også en tilskyndelse til at lade sig åndeligt vække op fra en farlig åndelig søvn (Ef. 5:13), thi Herrens vilje med alderdommen vidner salmisten om:  ”selv grånende bærer de frugt, er friske og fuldt af saft!”  (Sl. 92:15)


Yakima, WA, USA, 28.10.13 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)