Forside Klummer Om at være et vidne
Om at være et vidne Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 06. september 2013 02:31



Da jeg for vel 3-4 år siden var på vej over Atlanten til USA, var jeg meget betaget af en lille amerikansk bog, der handlede om at føre mennesker til Kristus, og forfatteren havde i bogen rammende svar på så at sige alle indvendinger, man kunne komme ud for i samtale med mennesker. 


Jeg tænkte:  ”Dette er lige bogen for mig!” Gid jeg kunne blive så ”dygtig” som bogens forfatter, som tilsyneladende kunne øse af egne erfaringer.  Men langsomt begyndte det at dæmre for mig, at jeg måske alligevel ikke havde brug for denne amerikanske ”dygtighed”!


Jeg funderede et stykke tid over dette, da jeg kom derover og læste så i en stille stund på en parkbænk:  ”Kom og følg mig, så vil jeg gøre jer til menneskefiskere!”  (Mk. 1:17).  Da blev det med eet tindrende klart for mig.  Jeg skulle ikke følge nogen ”know how bog”, men Herren selv og stille mig til Hans rådighed uanset hvor ”dum” jeg følte mig.


Den sommer fik jeg ved Hans nåde lov at føre en sjæl til Kristus uden nogen manualer, opskrifter, psykologiske fif og anden menneskelærdom. Jeg kunne i sandhed sige til den nyvundne sjæl:  ”Dette har intet med mig at gøre.  Jeg fik kun lov at være en ”pipeline” for evangeliet på amerikansk jord.


At være er vigtigere end at gøre.  Herren sagde:  ”I skal være mine vidner!”  Ja, vidne og lyse for Jesus ved det vi er først og fremmest. Omgivelserne vil mærke det.  ”Det kendes på jer”, siger apostlen (2. Kor. 3:3).  Og:  ”En Kristi vellugt er vi!”  (2. Kor. 2:13), for vi vidner både med vor tilstedeværelse og med vore ord.  Og i den rækkefølge.
6.9.13 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)