Forside Spørgsmål og svar Israel, Ægypten og Syrien – profetisk set.
Israel, Ægypten og Syrien – profetisk set. Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 02. september 2013 19:09



Spørgsmål
: Hva sier Bibelen og Syria? Hva er håpet for verden? Er det vi ser i Midtøsten, sterke tegn på Jesu komme?

Svar:
  Opmærksomheden rettes mod Mellemøsten som så ofte før og i disse dage især mod Syrien.  Gudfrygtige bibellæsere spørger uvilkårligt:  Hvad er det profetiske perspektiv i det, der sker i Syrien nu?  Og hvad med Israel, som ikke ønsker at blive inddraget i konflikten, men som lever i frygt for på en eller anden måde at blive inddraget, fx i tilfælde af angreb fra syrisk side.

Vi kan ikke ud fra vort kendskab til Guds ord se noget specifikt profetisk i Syriens nuværende, blodige borgerkrig.  Men det betyder ikke, at Bibelen ikke har noget at sige om Syrien. 

I Esajas 19 forudses en intern konflikt, hvor Ægypten, som også kommer i borgerkrig, ”så de kæmper broder mod broder”  (v. 2) vil blive ydmyget i forhold til Israel, ja, til Israels Gud, og gribes ”af angst for, hvad Hærskarers Herre har for imod det”  (v. 17), som dog forunderligt nok skal indgå i Herrens frelsesplan for Ægypten.  Det vil i Herrens nådige plan aldrig blive glemt, at ”fra Ægypten kaldte jeg min Søn”  (Mt. 2:15), og at landet i det mindste for dets velgerning mod Guds Søn skal blive velsignet i et kommende fredsrige, hvor Israel vil blive den kommende stormagt med Messias som Konge.

Men også Syrien eller Assyrien får del i en kommende messiansk velsignelse.  Thi:  ”På hin dag skal der gå en banet vej fra Ægypten til Assyrien, og Assyrien skal komme til Ægypten og Ægypten til Assyrien, og Ægypten skal tjene Herren sammen med Assyrien.” v.23.

Denne ”banede vej” mellem Ægypten og Syrien vil blive en fredens vej og ikke en hærvej med militære køretøjer, og mellem de 2 lande vil Israel ikke mere være genstand for had og raketangreb, men  ”sammen med Ægypten og Assyrien være en velsignelse midt på jorden, som ”Hærskarers Herre velsigner med de ord:  ”Velsignet være Ægypten, mit folk, og Assyrien, mine hænders værk, og Israel, min arvelod!”  v. 25.

De tre stater vil være forenet i fælles tilbedelse af Herren, og et genopbygget, herligt tempel vil være ”på plads” i Jerusalem.

Denne profeti blev udtalt, da Judas land endnu var ubetydelig i størrelse og absolut uden nogen magt, men profetens øje så i tro, hvad vi også gør:  En guldalder med vor herliggjorte Frelser som ”hærskarers Herre”, der tilbedes af disse tre lande til ”velsignelse midt på jorden”, hvad der for profeten syntes lige så utænkeligt, som det gør for os i dag. Men:  ”Mit råd står fast, jeg fuldbyrder al min vilje!”  (Es. 46:10).
Ja, Han samler alle tråde i sin hånd i den afgørende stund.  ”Verdenssamfundet” vil komme til kort.  Den evt. militære indgriben i Syrien vil blive til lige så lidt til velsignelse som de militære aktioner i Irak, Afghanistan, Libyen og andre steder.  Men det véd stormagterne naturligvis ikke selv.  Endnu en stund får de måske lov at løbe linen ud, inden Herren endeligt og uigenkaldeligt gør regnskabet op her på jorden (Rom. 9:28).  Ja, her på jorden!

O, måtte Hans kærlighedens og fredens rige allerede nu få herske i vore hjerter.  Han længes efter at få lov til det.  (Jak. 4:5).

2.9.13 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)