Forside Artikler "Hvor to eller tre..."
"Hvor to eller tre..." Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 26. Juli 2013 05:48



Han har sagt: Hvor med min tro
i mit navn forsamles to,
ikkun to af mine kære,
midt iblandt dem skal jeg være!


(fra ”dagens ord ” i Kr.Dagblad)

Grundtvig skriver jo dette inspireret af Matt. 18:20: ”Hvor to eller tre er forsamlede i mit navn, dér er jeg midt iblandt dem!”

Dette ord er et absolut nøgleord i vort bibelfællesskab for alle interesserede i vort hjem, og jeg ville lyve, hvis dette ord ikke har været en mærkbar virkelighed for os. Undertiden er vi kun ganske få, men hvert lille møde er et stort møde, når Han er usynligt til stede midt iblandt os.

Her kan jeg personligt abstrahere fra al slidsom polemik og dialektik  og syrlig bibelkritik. Her samles vi frigjorte fra al ordkløveri  i bevidstheden om, at Han, den opstandne, herliggjorte Herre, er tilstede, og vi skilles ofte fra hinanden med følelsen af, at Han ved sin Ånd var iblandt os.

Jeg spurgte nogle børn, som sad i stuen hos, hvad det mon betød, at Jesus er iblandt os? En lille dreng svarede: ”Jo, det betyder, Han er lige ved siden af os!” Det syntes jeg var et godt svar.

Jeg talte en gang i Hirtshals til en større flok af søndagsskolebørn. Jeg spurgte dem: ”Hvis nu Jesus pludselig kom ind ad døren til os, hvor skulle Han så sidde?” En lille pige rykkede spontant på bænken, som om hun ville give plads til en nyankommen. Jeg spurgte hende: ”Du vil måske gerne have, Han skal sidde hos dig?” Hun nikkede ivrigt.

Igen har jeg lyst til at sige,  at her er ikke plads til ulidelige diskussioner eller lyst til at ”jorde” hinanden med en masse ordekvilibrisme, - her var der kun plads til glæden over, at Matt. 18:20 var en virkelig virkelighed og er det også i anno 2013.

25.7.13 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)