Forside Artikler Klar i mælet
Klar i mælet Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 25. juni 2013 03:55


 jørn nielsen, publiceret d.25/06 05:21 (for 4 min. siden)
Læs artiklen bag debatten her: Ordet

”Da Jesus kom til området ved Cæsarea Filippi, spurgte han sine disciple: ’Hvem siger folk, at Menneskesønnen er?’. De svarede: ’Nogle siger Johannes Døber, andre Elias, og andre igen Jeremias eller en anden af profeterne’. Så spurgte han dem: ’Men I, hvem siger I, at jeg er?’. Simon Peter svarede: ’Du er Kristus, den levende Guds søn’. Og Jesus sagde til ham: ’Salig er du, Simon, Jonas’ søn, for det har kød og blod ikke åbenbaret dig, men min fader i himlene’.”

Matt. 16, 13-17

Dagens ord i Kr.D.  griber mig igen og igen med sin aktualitet, og det rammer også lige ind på dette debatforum, hvor mange forskellige røster høres, både religiøse og irreligiøse, men få af dem er lige så lidt klare i mælet som dem, Jesus refererer til i "dagens ord" angående Hans person.

Nogle sagde et, andre sagde noget andet - og andre igen havde vel ingenting at sige. Den sidste kategori er nok hyppigst i vor tid. Læg mærke til at Jesus spørger: "Hvem siger folk, at Menneskesønnen er?" og ikke: "Hvad skriver de?" Jeg har truffet mennesker, der er  flinke til at skrive og debattere på tryk - men som har meget lidt at sige på tomandshånd. Ja, da er de nærmest underligt "kedelige". Det har ofte undret mig.

Når det gælder Kristi person, oplever jeg i debatten,  at folk er lige så lidt klare i mælet som i nævnte tekst. Der var intet klart,  forløsende udsagn om Jesus. Hvorfor? Var det Ham, der var noget i vejen med? Og hvorfor var Peter på disciplenes vegne anderledes klar i mælet?

Jesus giver svaret. Sandheden om Jesus Kristus var blevet åbenbaret ham fra Himlen og ikke gennem menneskelig formåen eller intellekt. Eller fromme religiøse øvelser eller ritualer. Derfor kunne Peter tale så vidunderligt klart og overbevisende om Kristus. Sådan er det også i dag. Ingen kan tale klart om Ham uden det bliver givet - åbenbaret - fra Himlen. Det er forklaringen på, at både mine velmenende ateistiske og religiøse meddebattører famler i blinde. Det siger jeg hverken hånligt eller med koldt blod, for jeg har selv været i samme situation.

Men ingen behøver at famle i blinde. Det slørende, formørkende filter kan nemlig tages bort, for Bibelen siger, at "hver gang en omvender sig til Herren, tages dækket (sløret) bort". 2. Kor. 3:16.

Det oplevede den adelige Emsy Collet, da hun i en sang skrev:

Sløret drog Han fra mit øje,
viste mig sin herlighed,
sig mig, er det da et under,
verden blegnede derved!

25.6.13 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)