Forside Artikler "Bibelmaskiner"
"Bibelmaskiner" Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 07. juni 2013 03:10


    
    
Der findes som bekendt ofte 2 grøfter på hver sin side af vejen, også åndeligt, og det er desværre muligt at falde i en af dem.

Den ene er den bedre vidende forkastelse af Bibelen som inspireret sandhedsbog til fordel for ens egen "inspirerede" selvklogskab. Det er en pseudo-teologisk "skole", som har udklækket mange "tandløse" præster og religiøse forstå-sig-på-magere.

Den anden grøft er lige så slem. Der findes nemlig en ikke særlig lykkelig gruppe af stålsatte "bibelmaskiner", der næsten som et maskingevær affyrer den ene salve af skriftsteder efter hinanden mod forsvarsløse "vankundige". De læser Bibelen, som den ikke bør læses og formidler ikke noget "levende vand" til deres ellers vansmægtende omgivelser.

At blive "på vejen" (mellem grøfterne) er at være en discipel af Ham, som er Vejen med stort V.

Af Ham lærer vi det rette forhold til Bibelen. Det er Ham, der har sagt: "Skriften kan ikke omstødes!" (Joh. 10:35), og det gælder stadig, men selv var Han det levende ord iklædt kød og blod. Med andre ord: Mødet med Ham var ikke et møde med bogstaver, men med selve Livet med stort L.

Sådan har det også været Hans vilje at den vantro verden skulle møde Hans efterfølgere.

"Jeg kan bedst lide min mors bibeloversættelse", sagde en ung teologistuderende til nogle af sine medstuderende. Han fortsatte: "Min mor kunne ganske vist hverken græsk eller hebraisk, men hun "oversatte" Bibelens sandheder i sit hverdagsliv!"

Du har sikkert forstået pointet!

7.6.2013 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)