Forside Artikler Det alvorligste ord i DNT
Det alvorligste ord i DNT Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 29. maj 2013 14:59



Dagens ord i Kr. Dagblad fra Luk 16:19-31 er måske det alvorligste ord i DNT angående besindelse på tilværelsen "derefter" eller, som vi også siger, på livets korthed, dødens vished og evighedens længde.

Alvoren neutraliseres  ofte af de teologisk skriftkloge ved at hævde, at beretningen "kun" er en lignelse. Hvem siger det? Når Jesus ellers fortalte lignelser, plejede Han udtrykkeligt at omtale dem som netop lignelser og aldrig med noget navns nævnelse. Her var en mand, som hed Lazarus. Var der en sådan mand eller var der ikke sådan mand? Hed han Lazarus eller hed han ikke Lazarus? Han var kendt af den evige Gud.

Alvoren er under alle omstændigheder budskabet om, at døden er ikke det sidste. Bibelen siger, at "det er menneskenes lod een gang at dø og derefter dømmes." (Hebr. 9:27). Der kommer et "derefter" for os alle, også for vore ateistiske venner, som er så skråsikre på, at der ikke er noget som helst at forholde sig til efter døden.

Der er imidlertid noget, der hedder "en salig død", som de gamle kunne tale om, og en sådan død fik Lazarus, - ikke fordi han var kvalificeret dertil eller fordi han var fattig, men fordi han hørte Herren til, og det gør kun de, der har taget imod Kristus som deres personlige Frelser. Som skrevet står: "Men alle dem, som tog imod Ham (Kristus), gav Han ret til at blive Guds børn, dem, som tror på Hans navn!" (Joh. 1:12).

(Hermed håber jeg ikke, mine religiøse modstandere kan anklage mig for at "fortolke" Bibelen efter forgodtbefindende, - da jeg blot lader ordet tale enkelt og ligetil. I al sit alvor).

den 29.5.13 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)