Forside Artikler Åndelig frihed
Åndelig frihed Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 23. april 2013 07:55


 "I skal lære sandheden at kende, og sandheden skal gøre jer frie
Hvis I bliver i mit ord, er I sandelig mine disciple, og I skal lære sandheden at kende, og sandheden skal gøre jer frie."

Joh. 8, 31-32

Ja, i sandhed, den største, åndelige frihed, der overhovedet findes, oplever vi, når Herrens ord bliver taget alvorligt og tilegnet i et troende hjerte. For Hans ord er ligeså godt som Hans person. Da ophører selvklogskab, bibelkritik og nedgørelse af Guds ord som det, der er "dommer over hjertets tanker og meninger" (Hebr. 4:12) – i stedet for at ophøje vore tanker og meninger til at være dommer over Guds ord.

Medens vi i Danmark vader i mange gode bibeloversættelser (og så er det ingenting mod, hvad der er på markedet i fx USA), findes der steder i den 3. verden, hvor mange skal deles om een Bibel, men hvor der til gengæld er en åndelig hunger til stede efter Guds ords frigørende sandhed. Den findes ikke tilsvarende i den vestlige verden - generelt set.

Alligevel er dagens ord i Kr.D. sandt og det opleves som frigørende sandt dér, hvor Han, som er vejen, sandheden og livet modtages af den enkelte. Francis Schaefer, en kendt kristen forfatter og forkynder, især blandt de intellektuelle, havde som sit livssyn kun 3 enkle punkter:

1. Evangeliet er sandhed. 2. Du kan få vished for det er sandt. 3. Dets sandhed berører alle dit livs områder.


23.3.13 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)