Forside Artikler SALIGKÅRING
SALIGKÅRING Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 12. april 2013 04:58



Ingen kirke kan erklære noget menneske "salig", uanset hvor hellig og from dette menneske måtte være.

Kun vor Frelser, Guds evige Søn, kan gøre dette.

Apostlen Peter blev erklæret for salig med ordene: "Salig er du, Simon Jonas´ søn! for det har kød og blod ikke åbenbaret dig, men min Fader, som er i Himlene." (Matt. 16:17). Hvad  var  "åbenbaret" for Peter?

Se selv sammenhængen. Han havde lige på alles vegne udtalt: "Du er Kristus, den levende Guds Søn!" Dvs.: Det var sandheden om  Kristus, der havde grebet ham og forvandlet hans liv, og som havde gjort ham salig.

Men denne "saligkåring" gælder enhver, som Kristus er åbenbaret for, ikke blot som en trosbekendelse, men som en levende, personlig og selvoplevet erfaring. Her tæller ikke  specielle mirakler, tegn eller undere, som er sket ved et sådant menneske, men udelukkende en personlig fortrøstning til Jesus Kristus for det, Han er og ikke for det, Peter el. Poul el. noget andet menneske er.

Ingen går til Himlen som helgener, men kun som frelste syndere, hvad enten vi taler om jomfru Maria, apostlene eller maskinarbejder Jensen, som har taget imod Kristus som eneste Frelser og evige salighed.

Det gjorde næsten fysisk ondt på mig i denne uge i en katolsk kirke i Frankrig at se en iøjnefaldende statue af Maria placeret i midten over kirkens alter, medens der på hendes venstre side på gulvet lå (ikke stod) et kors med Jesu døde legeme - det så nærmest henslængt og meget sekundært ud i forhold til den dominerende, pompøse Maria-skikkelse i centrum til stille, ”gribende” andagt.

Men det er den rene afgudsdyrkelse, som der absolut ikke er noget "saligt" ved.  Man ak, det er den religiøse afgudsdyrkelse og det kirkelige teater, mange mennesker hellere vil have end Ham, der er vejen, sandheden og livet som den levende, herliggjorte Frelser og Herre. Han lå som sagt nærmest henslængt på gulvet til venstre for den prominente Maria - af pavekirken udnævnt til "Himmelens dronning".

Bygges vor "salighed" på andet end vor Herre Jesus Kristus og Ham alene findes der ingen salighed og frelse - højst kun lidt religiøst føleri og iscenesat sværmeri, der ingen vegne fører hen

.
12.4.13 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)