Forside Artikler Hvorfor dette kors?
Hvorfor dette kors? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Mandag, 01. april 2013 04:54


 jørn nielsen, publiceret d.01/04 06:26 (for 1 sek. siden)
Læs artiklen bag debatten her: Hvorfor skulle Jesus egentlig dø?


Ja, hvorfor?  Spørgeren i ”kristendom.dk” fik ikke noget klart svar. Meget at påskens forkyndelse har været forblommede tanker om "kærlighedens sejr over hadet" - "lyset, der overvandt mørket" - "det uselviske offer" (for det godes sag), osv. osv.

Bibelens svar er imidlertid:

1. Kristi død på korset var en stedfortrædende død. "En er død i alles sted.
" 2. Kor. 5:14,  i dit og mit sted, for vore synders skyld. Som profeten Esajas sagde 700 år forinden: "Han blev gennemboret for vore overtrædelser, og knust for vore synder." (Es. 53:5).

2. Korset var udtryk for Guds kærlighed til dig og mig og Hans ønske om at frelse os
. Det er kun sådan, at Joh. 3:16 ( "den lille Bibel") skal forstås. "Gud viser sin kærlighed til os, ved at Kristus døde for os, medens vi endnu var syndere." (Rom. 5:8).

3. Denne Guds kærlighed må personligt modtage
s, for ingen bliver frelst pr. automatik, ved fremsigelse af et ritual eller fremvisning af en dåbsattest. Bibelen taler om vildførte mennesker, der bevidst valgte ikke at tage imod denne kærlighed, "så de kunne blive frelst" (2. Thess. 2:10), selvom denne frelse var indenfor rækkevidde.

Hermed er ikke sagt noget, som ikke har været forkyndt  ned gennem historien både indenfor og udenfor Folkekirken. Alligevel savner jeg de toner i dag over en bred front. Men de findes dog - måske ikke så meget i højtidelig ornat, men dog hos hverdagens Kristus-grebne mænd og kvinder, som jeg glædeligvis også ind imellem har mødt på dette debat-forum.

1.4.13 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)