Forside Artikler Påske = en ny begyndelse!
Påske = en ny begyndelse! Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 31. marts 2013 06:27



2. Mos. 12:1-14, en af kirkernes påskelæsninger, begynder sådan: ”Denne måned skal hos jer være begyndelsesmåneden, den skal hos jer være den første af årets måneder.”

Tidligere var denne forårs-måned nemlig ikke den første måned.  Før gik kalenderen fra efterår til efterår, men nu skulle den starte om foråret,  hvor alt liv i naturen springer ud og genopstår som en herlig ramme for Kristi opstandelse!  På grund af påskehøjtiden skulle den nye, hebr. kalender begynde i Abib forårs-måned som en ny begyndelse!

Når påskens evangelium kommer ind i vort hjerte, får vort liv en ny begyndelse. ”Det gamle er forbi, noget nyt er blevet til!”  (2. Kor. 5:17).  Disse ord vækker herlig genklang hos enhver, der ved tro har tilegnet sig Kristi fuldbragte værk.  Det nye forbliver nyt hele livet!

”Har du noget nyt at fortælle?” spurgte digteren A. Tennyson en gudfrygtig metodist-kvinde, som svarede:  ”Jeg har intet bedre nyt at fortælle end at Kristus døde for vore synder!”  Han svarede:  ”Det er jo en gammel nyhed, og en ny nyhed og en god nyhed!”

Ja, og en glad nyhed!  ”Du skal glæde glad under festen…” (5. Mos. 16:14).  I sandhed, påsken er en ny, glad begyndelse!  ”Da blev disciplene glade, fordi de så Herren!”  Joh. 20:20. 

Har påsken også gjort det ved dig –  skabt et forvandlende, glad forår indeni dig ?

31.3.13 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)