Forside Artikler Kristi stedfortræder?
Kristi stedfortræder? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 20. marts 2013 07:17


"Pave: Den katolske kirkes overhoved. Efterfølger Sankt Peter som biskop af Rom og Kristi stedfortræder på jorden. Siden 1929 også Vatikanstatens overhoved."


Sådan står der bl.a. i artiklen i Kr.D. af 20/3.13 "Din guide til den katolske kirke".

Men det holder ikke ifg. Bibelen. Den siger intet om, at Peter var Roms biskop, ej heller at han er bærer af titlen "Kristi stedfortræder" eller er noget kirkeligt overhoved. Peter var sidestillet med de øvrige apostle, men ikke som deres overhoved.

Romerkirken henviser til Matt. 16:18 som støtte for påstanden om, at Kristi Kirke bygger på Peter. Men det er en grov tilsnigelse.

Der står, at "på den Klippe vil jeg bygge min kirke...". Herren sagde ikke: "På dig vil jeg bygge min kirke..." - Hvem er den Klippe? Naturligvis Jesus Kristus,  som Peter netop havde bekendt sig til som "Kristus, den levende Guds Søn." (Matt. 18:16). –For:  "Ingen kan lægge anden grundvold end den, der lagt, nemlig Jesus Kristus." (1. Kor. 3:11).

Afdøde redaktionssekretær , cand. theol. Jørgen Hornemann, omtalte i en radioudsendelse engang pavens alibi for at kalde sig pave og Kristi stedfortræder ved at fejlcitere bibelordet: "På dig vil jeg bygge min kirke." Jeg gjorde straks indsigelse. Hornemann var gentleman nok til straks at undskylde, at han var kommet til at citere ordet fejl efter hukommelsen. Men sådan forstås stadig ordet i pavekirkens selvforståelse.

Men det bliver det ikke rigtigere af.  Kirken bygger på Kristus, Peters bekendelse, og ikke på Peter el. noget andet menneske!

20.3.13 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)