Forside Klummer Præcis tale
Præcis tale Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 08. februar 2013 04:44


 
”Når et menighedsråd føler sig nødsaget til at understrege, at en kirkes kommende præst skal være troende, så er det et tegn på, at sekularismens vinde blæser med orkanstyrke over Danmark." (citat fra en debat-artikel i Kr.Dagblad)

Mere præcis kan det ikke siges.  Verdsliggjorte kristne kan nok excellere i fromme ord, men ”Guds rige består ikke i ord, men i kraft", skrev apostlen til den verdslige Korint-menighed (1. Kor. 4:20).

Forskellen mellem den "verdenskloge" religiøsitet og Kristi efterfølgelse eksponeres knivskarpt i John Bunyans udødelige værk "Pilgrimsvandringen" fra 1600-tallet. Her skildres bl.a. en vis hr. "Snaksom", som falder igennem som en ordkløvende hykler trods sin umiddelbare charme. Men den besnærer alle religiøse lejre.

En Grundtvig-salme begynder med ordene "At sige verden ret farvel..." og handler om selve afskeden med dette liv. Men lige de ord bør også kunne anvendes på den sekulariserede kristendom. Den må sige farvel til den tomme verdslighed, hvis verden skal kunne opleve den som "den ægte vare".

Jeg er med rette blevet kritiseret for at være negativ overfor Folkekirken, men i virkeligheden ønsker jeg af hele mit hjerte ikke at plædere for afskaffelse af noget ydre etableret, men vil i al ufuldkommenhed med Søren Kierkegaard i dette mindeår holde Det Ny Testamente op mod den statsanerkendte religiøsitet med hele dens deklamerende ordrigdom i bæven for det vækkelsesbudskab, som i sin korteste form lyder sådan fra Herrens egen mund:

"Tiden er inde, og Guds rige er kommet nær! Omvend jer og tro på evangeliet!" (Markus 1:15).
8.2.13 – jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)