Forside Klummer Hvor står vi som kristne i forhold til Israel?
Hvor står vi som kristne i forhold til Israel? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Søndag, 02. december 2012 08:21Flere beder mig besøge Israel.  I så fald ville jeg først opsøge de minoriteter af jøder og arabere, der er forenet i  Kristus.  Dernæst ville jeg søge hen i Judæa ørken og meditere….  jn


Hvor står vi som kristne i alt jødehadet både indenfor og udenfor FN?  Vi står, hvor vi hele tiden har stået, nemlig med  Kristi marchordre:  ”Gå ud i al verden og forkynd evangeliet for al skabningen!”  Jeg har mødt ”Israel-venner”, som hårdnakket påstår:  ”Det gælder ikke jøderne!  Dem skal der ikke prædikes til!  De har fået prædikener nok.  De skal derimod trøstes!”

Baruch Maoz (f. 1943) en kendt kristen jødisk leder imødegår den vildfarelse:  ”Hvorfor skulle jøderne ikke behøve evangeliet?  Behøver vi ikke en Frelser? Har vi ikke sjæle, der skal frelses?”  (fra Bogen ”Brauchen Juden Jesus?”) 

Hvordan ser vi på Israel?  På samme måde som apostlen Paulus og Bibelen i øvrigt.  Som et folk, der ganske vist i øjeblikket er evangeliets fjender, men som også er genstand for Guds udvælgelse og elsket ”for fædrenes skyld” (Rom. 11:28) og dermed indesluttet i Guds ultimative frelsesplan.  Rom. 11:25-27.  Jeg kan ikke med min bedste vilje forstå Guds ord anderledes.

Hvordan berører det os som kristne? Vi berøres evangelisk (og ikke politisk), ivrige efter at forkynde Kristus!  -  Israel vil for os være et tidens tegn, der peger på Kristi komme, og vi vil som issakaritterne i 1. Krøn. 12:32 forstå vor tid og i lys af Guds ord vide, hvad vi skal gøre.  Hvad er det, vi skal gøre?  Forkynde evangeliet!

Ja, både for jøder og hedninger!  Den jødiske stat er p.t. en sekulær stat.  Også dernede findes fx en homoseksuel lobby, som ønsker homoseksuelle ”parader” ligesom i København.  Men som en af mine venner, der havde været dernede, sagde:  ”Jeg er så glad for, at der står:  ”Han (Messias) skal fjerne ugudeligheder fra Jakob!”  Rom. 11:26.

Israel som et tidens tegn gør evangeliet aktuelt.  Vi er ikke Israel-euforiske, men ved Guds nåde Kristus-euforiske i evangelisk forstand.  Anti-semitiske og anti-kristelige vinde blæser over os, men så meget mere gælder det at ”holde fanen højt” – korsets fane.

Her i december-kulden står nogle kristne venner på torvet i Varde med deres stand, hvor forbipasserende kan få sig en kop kaffe at varme sig på og en enkel, evangelisk traktat at varme sig endnu mere på!  Det er sagens enkle kerne, – også i vor tid!  Eller hvad mener du?

2. 12.12 – jn

 
Copyright © 2020 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)