Forside Artikler Kristeligt Dagblad spørger: Hvor finder man Jesus?
Kristeligt Dagblad spørger: Hvor finder man Jesus? Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Fredag, 23. november 2012 15:28



Bladet spørger: ”Hvor finder man Jesus i hverdagen? I supermarkedet, på arbejdspladsen, i gadebilledet?”  Det var en glæde at følge opfordringen.  Her er, hvad jeg skrev:

Mit ikke-sensationelle svar skal da være:  Jeg finder Ham hver dag i ordet, dvs. i Den Hellige Skrift og først og fremmest dér.  Et befriende udgangspunkt og nøgleord er i denne forbindelse Rom. 10:6-8: ”Retfærdigheden af tro taler således:  Sig ikke i dit hjerte:  Hvem vil stige op til Himmelen (nemlig for at hente Kristus ned)? Eller: Hvem vil stige op til Himmelen (nemlig for at hente Kristus ned)?  Hvad siger den da?  ”Ordet er dig nær, i din mund og i dit hjerte (nemlig det troens ord, som vi prædiker…”

Det forstår jeg sådan, at jeg ikke skal ”højt op” eller ”langt ned” for at finde Kristus.  Han er allerede til stede i ordet, og det var da også gennem ordets forkyndelse, at jeg som ganske ung kom til troen helt i pagt med ordene længere ned i samme kapitel i Romerbrevet 10:17:  ”Så kommer da troen af det, som høres, og det, som høres, kommer i kraft af Kristi ord”.  Det er stadig sådan, jeg møder vor Herre Jesus Kristus.  Ja, sådan begynder min dag.  Min tro på Ham og den daglige fornyelse ved den gode Helligånds trofaste og nærværende tjeneste er knyttet til Hans ord.  Jeg plejer at sige, at Hans ord er ligeså godt som Hans person.

Og således åndeligt fornyet kan jeg gå på supermarkedet og ud blandt folk i det hele taget, på torvet og på vejene, hvor jeg færdes, ikke for at finde Kristus, men for at delagtiggøre andre mennesker, jeg møder, med et troværdigt vidnesbyrd om en troværdig Frelser der har fundet mig, og som også i dag opsøger og frelser det fortabte.  Jeg er så enfoldig, at jeg tror, at dette sker fx gennem mit enkle vidnesbyrd og evangeliets forkyndelse.

Jeg sagde, at mit svar på Kristeligt Dagblads spørgsmål ville være ikke-sensationelt. For her er ingen kulørte lamper, der lyser, ingen rytmeinstrumenter, der spiller, ingen mikrofoner og flagrende ledninger, ingen outreret Jesus-påklædning (fx T-shirts med Jesus-slagord) eller et guldkors dinglende om halsen, m.m.  ”Guds rige er indeni jer”, sagde Jesus, og jeg kan lidt at tale spontant om det, hjertet er fuldt af og helst i det åbne terræn udenfor de tykke kirkemure.

23.11.12 -jn-

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)