Forside Spørgsmål og svar Det kroniske jødehad
Det kroniske jødehad Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Tirsdag, 30. oktober 2012 14:23



Spørgsmål: Hvorfor kommer jødehatet nå frem igjen i mange land? Hvorfor har vi ikke lært av historien?

Svar:  Jødehadet  er så gammelt som det jødiske folk.  Gennem de sidste 2000 år har det udmøntet sig i mange ubeskrivelige lidelser.  Jødehadet blev altså ikke opfundet af Hitler og Nazi-Tyskland.  Det har altid eksisteret og dukker med mellemrum op med varieret styrke.  I en EU afstemning i 2003 blev Israel, dvs. det jødiske folk, beskyldt for at være den største trussel for verdensfreden.  Samme ondsindede beskyldning mod den jødiske stat lancerede den tyske nobelprisvinder Günther Grass tidligere på dette år (2012).

Dette had er mere end blot  politisk uvilje mod Israel.  Det stikker langt dybere, nemlig i det uigenfødte hjertes fjendske had mod Gud. Det er Satan, ”vore brødres anklager” (Åb. 12:10), som står bag tilsviningen af det jødiske folk akkurat som han stod bag det snavs, han kastede på ypperstepræsten Josua i Zak. 3:1.  Og sådan vil det fortsætte til den endelige regnskabstime oprinder med jødernes fjender, som vil ske med den jødiske rests omvendelse til deres Messias, som vi får beskrevet profetisk og hjertegribende fra Zak. 12:10.

Man skulle tro, at udryddelsen af 6 mill. jøder under 2. verdenskrig havde belært det såkaldte ”verdenssamfund” om, hvor ondt det er at gøre det jødiske folk fortræd.  Men det historiske jødehad fortsætter og vil forværres, indtil Herren selv som nævnt griber ind.  Ordet ”kristen” har en dårlig klang i Israel p.gr.a. det meget jødehad i kristenhedens navn.  Men en Kristus-troende (som er det ord, vi skal bruge) med et selvoplevet Kristus-vidnesbyrd har ligesom i menighedens første tid grund til at være frimodig overfor den enkelte jøde.

Jeg taler af egen erfaring og accepterer ikke ideen med, at vi på grund af jødehadet skal være tavse med evangeliets vidnesbyrd, som nogle Israel-venner fejlagtigt mener.  Som Kristi efterfølgere har vi al mulig grund til i stedet for jødehad at vise jødekærlighed, nemlig den kærlighed, der ved Helligånden er udgydt i vore hjerter.

30.10.12 - jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)