Forside Spørgsmål og svar Herrens komme i luften og på oliebjerget
Herrens komme i luften og på oliebjerget Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Onsdag, 03. oktober 2012 11:08


Spørgsmål: Hva er forskjellen på Jesu komme til luften og hans komme til Oljeberget?
Svar: Bibelen siger, at Guds folk, dvs. både de hensovede og ”vi, som lever og bliver tilbage til Herrens komme” skal bortrykkes og møde Herren i luften (1. Tess. 4:13-18), altså ikke på oliebjerget.

Om Herrens komme til oliebjerget står der i Zak. 14:4:  ”På hin dag står Hans fødder på oliebjerget…”  Men dér kommer Han ikke alene.  ”Og Herren min Gud kommer og alle de Hellige med Ham.”  v. 5.

Mødet med Herren i luften har  privat karakter – det er en ”familiebegivenhed” -, medens Hans komme til oliebjerget er en officiel, messiansk verdensbegivenhed med gennemgribende verdenspolitiske konsekvenser både hvad angår dom og ordnede, retfærdige forhold på jorden i det lovede tusindårsrige (Åb. 20:1-4).

Hvad alt dette vil indebære af messiansk herlighed kan vi ikke i detaljer komme ind på her, men tiden nærmer sig.  Satan véd, at hans tid er kort, og hans vrede er stor (Åb. 12:12) og vil intensiveres jo kortere hans tid er.  Åndskampen fortsætter til det sidste, men vil kulminere med bortrykkelsen til mødet med Herren i luften.  Hvorfor netop i luften?  Jo, det er det område – ”luftens rige” -, hvor djævelen og hans åndehær p.t. har sit hovedsæde (Ef. 2:2).

Ja, han vil kapitulere på eget territorium så at sige, ligesom Hitler-Tyskland gjorde det ved afslutningen af 2. verdenskrig.

Med hensynet til rækkefølgen af disse begivenheder (mødet med Herren i luften og Hans komme til oliebjerget) foreligger der i hovedsagen 2 bibelsyn:

Det ene taler om de 2 begivenheder som delt op af en bortrykkelse før en trængselsperiode (7 år, dvs. Daniels 70. årsuge) og Herrens officielle genkomst (efter trængselstiden).  Argumentet er, at når Herren kommer sammen med alle sine hellige (1. Tess. 3:13, Jud. v. 14), må Han nødvendigvis først have hentet dem og bragt dem til ”faderhuset”  (Joh. 14:1-3) – altså før trængselstiden.  Derefter vil Han komme med sine hellige og sine hærskarer for at oprette sit fredsrige på jorden.

Det andet bibelsyn ser de 2 begivenheder som 2 faser af samme hovedbegivenhed, Herrens komme.  På vejen til jorden vil Herren da møde sit folk ”i luften” med alt, hvad det vil indebære (som nævnte ”familiebegivenhed”) og sammen vil de fortsætte med Herren til jorden mod Oliebjerget.  Men det rejser andre spørgsmål.  Hvornår skal Kristi domstol finde sted?  Hvornår fejres ”Lammets bryllup”?  Hvad med hele tidshorisonten?  Vil den blive ophævet eller suspenderet?  (Vi må jo huske, at selv ”tiden” har Herren skabt).

2 venner diskuterede ivrigt Herrens komme og kunne ikke blive enige om rækkefølgen af det, der skulle ske.  De besluttede at studere emnet alene hver for sig i stilhed, derefter skulle de så mødes.  Men da de mødtes igen, var de stadig uenige.  Da tog de sig sammen en bønnestund, og da de var færdige med at bede, omfavnede de hinanden og sagde blot:  ”Herren kommer!”

Vi kan se forskelligt på eskatologien (uden at beskylde hinanden for vranglærere), men Herrens komme skal vi alligevel forkynde til vækkelse.  En har sagt:  ”I gamle dage forkyndtes Herrens komme, og der var vækkelse.  Nu taler de om vækkelse og har ingenting!”

Lad os gøre som de 2 venner!
jn

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)