Forside Artikler Vækkerrøster i det svenske kongehus
Vækkerrøster i det svenske kongehus Udskriv Email
Skrevet af Jørn Nielsen   
Torsdag, 08. oktober 2009 18:24



Jeg hørte netop i en af TV´s mange royale genudsendelser Storhertuginde Ingeborg af Luxembourg (1927-2005), oldebarn til vor kong Christian IX fortælle et interessant træk fra hendes svenske slægt.  Hendes morfar var Prins Carl, søn af kong Oskar II, og bror til Oskar II´s efterfølger, kong Gustav 5.  Ingeborgs morfar havde endnu en bror, nemlig den kendte Prins Oskar Bernadotte (1859-1953), som var en personlig kristen, ven med vækkelsesprædikanten Albert Lunde fra Norge og selv lægprædikant og i øvrigt også formand for KFUM i Sverige.

Storhertuginden fortalte, at Gustav 5. engang lå syg af lungebetændelse, og man regnede med, at han ikke ville overleve.  Han fik besøg af sin bror, Prins Oskar Bernadotte, som sagde til ham:  ”Jeg kommer for at sige farvel til dig, for du skal nu dø, og vi kommer ikke til at ses mere.  Heller ikke efter døden, for jeg går op (til Himlen), men jeg véd ikke, hvor du går hen!”   Ifg. Storhertuginden blev kongen rasende.

Prins Bernadotte var en vækkerrøst i det svenske kongehus, men der var flere sådanne brændende lys ved hoffet for Jesus Kristus, da vækkelsen med bl.a. Carl O. Rosenius (1816-68) også nåede helt til Slottet.

Sådanne skelsættende vækkerrøster savner vi.  I mange, mange kirker sidder søndag efter søndag fromme kirkegængere, som er ”med” og alligevel fremmed for en personlig, åndelig opvækkelse til genfødsel ved troen på vor Herre Jesus Kristus.  De synger fromt med på gode salmer, bruger måske de samme ord og benævnelser, som hører det nye liv i Kristus til, men de mangler prikken over i´et, dvs. det personlige åndelige gennembrud.  Sådanne mennesker er meget vanskelige, for ikke at sige umulige, at nå.  De er ligesom blevet vaccineret mod evangeliet med en masse religiøsitet, og det bliver ikke anderledes, hvis ikke Herren på ny besøger os med en radikal, sund vækkelse.  I gamle dage blev linierne trukket skarpt op.  Selv i det svenske kongehus.  Måtte det ske igen!

-jn-

 
Copyright © 2024 For Kristus. Alle rettigheder reserveret.
 

Til eftertanke

”Ethvert skrift er indblæst af Gud”

(2. Tim. 3:16)